Antena Meniu Search
x

Doi români și-au abandonat bebelușul de 4 luni pe o stradă din Verona. Zeci de familii s-au oferit să aibă grijă de el | Video

Povestea unui bebeluş român impresionează întreaga Italie. La doar patru luni, copilul a fost abandonat pe o stradă din Verona. Şansa lui la viaţă a fost un trecător care l-a ţinut în braţe ca să-l încălzească până la sosirea medicilor. Acum, bebeluşul se află într-o maternitate din Peninsulă, iar tot mai multe familii se oferă să-l adopte. Între timp, părinţii săi români urmează să fie judecaţi.

de Greta Gavrilă

la 17.10.2020, 21:47

Vezi și
  • Bebeluș abandonat pe stradă de părinții români, la Verona
  • Un trecător l-a găsit și a anunțat Poliția

Înfăşurat într-o pătură de lână, bebeluşul de patru luni a fost găsit în faţa unei case din Verona. Un muncitor din Pakistan l-a văzut întâmplător în timp ce se îndrepta spre serviciu şi a alertat Poliţia. Nu se ştie exact cât timp a supravieţuit copilul în frig şi ploaie.

Antonio Taurina, poliţist: "Am acționat imediat: am luat în brațe bebelușul care plângea și căruia îi era frig, l-am legănat și am încercat să îl calmez. Ploua și era frig, l-am dus în mașina de serviciu, unde era mai cald"

Până la sosirea ambulanţei, bărbatul a încercat să-l încălzească pe copil. Potrivit medicilor, era la un pas de hipotermie. Bebeluşul a ajuns în siguraţă la spital, iar a doua zi, a fost vizitat chiar de poliţiştii care au fost chemaţi la intervenţie.

Antonio Taurina, poliţist: "Sincer, este pentru prima dată când mă confrunt cu așa ceva"

"Suntem amândoi părinți și știm cum să reacționăm, povestea ne-a afectat emoțional, dar ne-am descurcat"

Bebeluşul este al unui cuplu de români. Părinţii au ajuns în urmă cu un an în Peninsulă şi locuiau în casa unei alte românce. Chiar femeia i-a denunţat la Poliţie, după ce ce a observat că bebeluşul lipseşte din casă. În plus, văzuse la ştiri că un copil de aceeaşi vârstă a fost găsit pe stradă şi aşa a făcut legătura. La audieri, părinţii au spus că l-au abandonat pentru că nu aveau cu ce să-l crească.

Daniela Maellare, reprezentant al Serviciilor Sociale din Verona: "Tribunalul va decide pașii care vor fi urmați. În cazul în care va fi găsită o familie adoptivă deja cunoscută , poate fi deja dat spre adopție"

Bebeluşul ar urma să fie dat în grija serviciilor sociale. Însă până când instanţa din Verona îi va decide soarta, copilul rămâne la spitalul Borgo Trento. Acolo, medicii şi asistentele l-au botezat Zeno, după sfântul protector al oraşului. Impresionate de povestea sa au fost şi mai multe familii din Peninsulă care s-au oferit deja să-l adopte.

Daniela Maellare, reprezentant al Serviciilor Sociale din Verona: "Am fost asaltați pe e-mail, pe telefoane de familii din toată Italia care și-au oferit ajutorul și chiar să îl ia în plasament"

"Bucuria noastră este aceea că bebelușul să fie bine și să găsească o familie care să îi ofere aceeași căldură pe care i-am oferit-o noi în acele momente"

Părinţii români sunt cercetaţi pentru abandon de minori şi şi-ar putea petrece următorii ani în spatele gratiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Doi români și-au abandonat bebelușul de 4 luni pe o stradă din Verona. Zeci de familii s-au oferit să aibă grijă de el | Video