Antena Meniu Search
x

Foto Bebeluş ucis de propria mamă, la doar 10 săptămâni de viaţă. Judecătorii i-au tratat cu blândeţe pe părinţi. Revolta rudelor din SUA

Noi dezvăluiri despre o mamă care și-a ucis în bătaie copilul de doar 10 săptămâni. După naștere, refuzase să-şi vadă fetiţa la maternitate deoarece „își lua cina” şi nu voia să fie deranjată.

de Maria Dogaru

la 30.07.2022, 18:14

Lauren Saint George, în vârstă de 25 de ani, a fost condamnată săptămâna aceasta pentru pruncucidere, după ce și-a bătut fiica, Lily-Mai, până la moarte. Femeia suferea de depresie postnatală când a bătut-o violent pe Lily-Mai, răsucindu-i piciorul, pe 31 ianuarie 2018. Copila a murit la Spitalul Great Ormond Street, pe 2 februarie, când chirurgii au deconectat-o de la aparate din cauza amplorii leziunilor cerebrale.

Cu șase zile înainte de atac, serviciile sociale Haringey au decis că Lily-Mai ar trebui transferată exclusiv în grija părinților ei, Saint George și Darren Hurrell, în vârstă de 25 de ani, în ciuda faptului că profesioniștii de la Spitalul Barnet au avertizat că este expusă riscului de neglijare, relatează Mirror.

Mătușa lui Lily-Mai, Jane Sweeting, a spus că Saint George a refuzat să-și vadă fiica la spital după ce a născut. „Lily-Mai s-a născut prematur. Când era în îngrijirea neonatală, Lauren a refuzat să o viziteze pentru că lua cina. Am asistat la înmormântarea ei și am călătorit kilometri întregi pentru a fi acolo, dar unde era Lauren? Nici urmă de ea. Nu a participat la înmormântarea propriei fiice. Niciun membru al familiei ei nu a mers”, a declarat mătușa micuței.

Deși personalul medical era îngrijorat cu privire la starea femeii, spitalul nu avea competențe legale să o rețină pe Lily-Mai. Serviciile sociale de la Consiliul Haringey au spus că bebeluşul ar trebui să fie externat în grija părinților ei, în ciuda opoziției medicilor. „Nu a existat un plan robust de externare pentru a o proteja pe Lily-Mai. În cei 12 ani ai mei ca doctor, nu am avut niciodată un astfel de sentiment de anxietate în legătură cu un caz precum am avut în legătură cu externarea lui Lily-Mai”,a declarat un oficial al spitalului, Sithembile Dzingai.

Pe acelaşi subiect

Bebelușul a murit la opt zile după ce a fost externat din spital. În urma unui proces de șase săptămâni, femeia a fost găsită vinovată pentru fapta sa. Acuzația este o alternativă la crimă în care o mamă își ucide copilul, în urma unei depresii postnatale. A fost scutită de crimă și ucidere din culpă. După sentința de luni, judecătorul a amânat condamnarea până pe 9 septembrie, pentru a permite întocmirea unui raport de către Serviciul de Probațiune.

Pentru mine este destul de clar că ați fost deprimată, încă sufereați de efectele nașterii în momentul în care ați comis actul care a provocat moartea, iar verdictul de pruncucidere este unul care a evocat în mod tradițional mai degrabă simpatie decât pedeapsă", a spus judecătorul principal. Tatăl lui Mai, Darren Hurrell, judecat alături de femeie, a fost scutit de toate acuzațiile. Fusese acuzat iniţial de crimă și omor din culpă.

Femeia, descrisă de rude drept agresivă. Acuzaţii la adresa conducerii spitalului

După proces, doamna Sweeting a spus că știa în inima ei că Lily-Mai a fostomorâtă cu brutalitate și cruzime” de propria sa mamă. Ea a spus că ucigașul ei era „persoana care ar fi trebuit să o protejeze cel mai mult” și că celor din consiliu ar trebui să le fie „rușine”, după ce i-au permis femeii să plece din spital cu bebelușul. Consiliul Haringey a fost, de asemenea, acuzat după infamele cazuri de abuz asupra copiilor P. și Victoria Climbi.

Suntem profund întristați de moartea tragică a lui Lily-Mai și gândurile noastre sunt îndreptate către cei care au iubit-o și au avut grijă de ea în scurta ei viață. Am dori să spunem cât de rău ne pare că Lily-Mai nu a primit îngrijirea și protecția pe care le merita. Există în mod clar lecții de învățat și Haringey Safeguarding Children Partnership a comandat deja o revizuire serioasă a cazului de la un expert independent, care, acum procedurile procesului sunt finalizate, vor fi încheiate și publicate. Suntem încrezători că am făcut acum îmbunătățiri care ar fi putut să o protejeze mai bine pe Lily-Mai și suntem absolut angajați să protejăm copiii și tinerii”, au declarat Directorul executiv al Consiliului Haringey, Andy Donald, și liderul Consiliului Haringey, Peray Ahmet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Bebeluş ucis de propria mamă, la doar 10 săptămâni de viaţă. Judecătorii i-au tratat cu blândeţe pe părinţi. Revolta rudelor din SUA