Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Belarus ar fi folosit, în premieră, avioane de luptă pentru a doborî o dronă rusească trasă către Ucraina, susţine opoziţia de la Minsk

Război în Ucraina. Pentru prima dată, Belarusul ar fi folosit aviaţia pentru a doborî o dronă kamikaze trasă de ruşi care ar fi ajuns în spaţiul aerian al Belarusului, scrie Ukrainskaia Pravda, care citează proiectul de monitorizare Belaruski Gaiun.

de Redactia Observator

la 29.08.2024 , 12:25

Belarus a trimis, în premieră, avioane de luptă pentru a doborî o dronă lansată de ruşi, susţine opoziţia de la Minsk
Belarus a trimis, în premieră, avioane de luptă pentru a doborî o dronă lansată de ruşi, susţine opoziţia de la Minsk

Potrivit analiştilor, în noaptea de 29 august, în timpul unui alt atac rusesc asupra Ucrainei, una dintre dronele Shahed a zburat pe teritoriul Belarusului în districtul Ielsk.

Conform datelor de monitorizare, după ce drona a intrat în spaţiul aerian al Belarusului, un avion de vânătoare al forţelor aeriene belaruse a urmărit-o timp de aproximativ 20 de minute, iar în jurul orei 03:55, s-au auzit cel puţin două explozii în districtul Ielsk din regiunea Gomel şi a fost observată o lumină puternică pe cer.

Aviaţia din Belarus, activată pentru a doborî o dronă rusească

Articolul continuă după reclamă

„Astfel, acesta este probabil primul caz înregistrat când un avion de vânătoare al Forţelor Aeriene din Belarus a încercat să distrugă o ţintă militară reală pe cer - o dronă kamikaze rusească Shahed”, scrie Belaruski Gaiun.

În noaptea de miercuri spre joi, Rusia a efectuat un nou atac aerian masiv împotriva Ucrainei. Apărarea aeriană a Ucrainei a distrus 60 de drone kamikaze şi două rachete ghidate din cele 79 de ţinte aeriene folosite de Rusia împotriva Ucrainei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Belarus ar fi folosit, în premieră, avioane de luptă pentru a doborî o dronă rusească trasă către Ucraina, susţine opoziţia de la Minsk