Antena Meniu Search
x

Belgia sprijină suplimentarea trupelor NATO pe flancul estic. Peste 300 de militari vor fi trimişi în România

Belgia va trimite 300 de militari în România, ca parte a eforturilor NATO de a-și întări flancul estic, a declarat sâmbătă premierul belgian Alexander De Croo.

de Redactia Observator

la 26.02.2022, 19:48

Belgia trimite soldaţi în România
Belgia trimite soldaţi în România - Profimedia

În continuare, în cea de-a treia zi a răboiului, Rusia a lovit orașele ucrainene cu artilerie și rachete de croazieră, scrie National Post.

„Belgia își asumă responsabilitatea în cadrul NATO Rapid Response. În faza actuală, 300 de militari belgieni vor fi dislocați în România”, a spus el pe Twitter.

De asemenea, Belgia va sprijini forțele ucrainene cu 2.000 de mitraliere și 3.800 de tone de combustibil, potrivit lui De Croo, care a adăugat că guvernul de la Bruxelles analizează noi cereri de ajutor din partea guvernului de la Kiev.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Vineri seara, după ce secretarul general al Nato, Jens Stoltenberg, a anunțat activarea forței de reacție rapidă pentru întărirea flancului estic al Alianței, Alexander De Croo a declarat la postul public de televiziune că “soldații noștri vor face parte din flancul estic al NATO pentru a-i da un semnal clar Rusiei că nu vom ceda“.

Războiul Rusia-Ucraina

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina a intrat în ziua a treia. Lupte grele s-au dat în suburbii şi chiar pe străzile Kievului. Mai multe explozii s-au produs sâmbătă dimineaţă în diverse zone din oraș. Preşedintele Zelensky a rămas în capitală, împreună cu guvernul. Sâmbătă dimineața, acesta a transmis că poporul ucrainean "nu va depune armele". Rușii susțin că au cucerit orașul Melitopol, iar în Kiev, un bloc de locuințe a fost lovit de o rachetă de croazieră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Belgia sprijină suplimentarea trupelor NATO pe flancul estic. Peste 300 de militari vor fi trimişi în România