Antena Meniu Search
x

SUA ajută Ucraina cu armament anti-tanc, Cehia a trimis mitraliere, puşti automate, pistoale şi muniţie

Statele Unite acordă un nou ajutor militar Ucrainei, în valoare de 350 de milioane de dolari, anunţă secretarul de Stat american Antony Blinken, potrivit AFP.

de Redactia Observator

la 26.02.2022, 17:00

soldați ucraineni fotografiați în timp ce se pregătesc de un atac al rușilor
SUA ajută Ucraina cu armament anti-tanc, Cehia a trimis mitraliere, puşti automate, pistoale şi muniţie - Profimedia Images

”Acest ajutor va include noi mijloace militare defensive, care să permită Ucrainei să lupte împotriva ameninţării blindatelor, tupelor aeropurtate şi altora pe care le înfruntă în prezent”, anunţă într-un comunicat şeful diplomaţiei americane.

”Acesta este alt semnal clar că Statele Unite se află alături de poportul ucrainean care-şi apără naţiunea suverană, curajoasă şi mândră”, subliniază Blinken.

Cehia donează Ucrainei mitraliere, puşti automate şi de precizie, pistoale şi muniţie

Cehia urmează să doneze Ucrainei mitraliere, puşti automate şi de precizie, pistoale şi muniţie, în valoare de 7,6 milioane de euro, anunţă sâmbătă ministrul ceh al Apărării Jana Cernochova, relatează AFP.

Pe acelaşi subiect

”Guvernul (ceh) a aprbat sâmbătă un ajutor suplimentar Ucrainei, care înfruntă un atac rus”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul ceh, în a treia zi a invaziei ruse a Ucrainei. ”Ministerul (ceh) al Apărării se va ocupa, de asemenea, de transportul (armamentului şi muniţiei) într-un loc stabilit de către partea ucraineană”, anunţă ea.

”Ajutorul nostru nu s-a terminat”, subliniază Jana Cernochova. Praga a domat în ianuarie Kievului aproximativ 4.000 de obuze de artilerie, în valoare de 1,5 milioane de euro.

Și Polonia a trimis un ajutor militar în Ucraina

Polonia a trimis un convoi cu muniție în Ucraina, a anunțat vineri ministrului Apărării din această țară, Mariusz Błaszczak. Este primul transport de ajutor militar recunoscut public către Ucraina de la începutul invaziei rusești, conform CNN.

„Un convoi cu muniție pe care îl donăm Ucrainei a ajuns deja la vecinii noștri. Suntem alături de ucraineni și ne arătăm solidaritatea față de agresiunea rusă", a scris Mariusz Błaszczak într-un tweet. Tweet-ul nu descre nici tipul de muniție pe care Polonia a trimis-o ucrainenilor, nici cantitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » SUA ajută Ucraina cu armament anti-tanc, Cehia a trimis mitraliere, puşti automate, pistoale şi muniţie