Antena Meniu Search
x

Video Beţii crunte în UK, după relaxarea restricţiilor. Centrul Londrei a fost arhiplin

Britanicii par să fi uitat complet de pandemie şi au dat drumul petrecerilor. După o jumătate de an de restricţii, au putut petrece în pub-uri alături de prieteni şi familie, aşa că centrul Londrei a fost arhiplin seara trecută.

de Redactia Observator

la 17.04.2021, 22:43

Vezi și

Rata infectării a scăzut în Anglia la cel mai mic nivel din ultimele şapte luni, dar autorităţile se aşteaptă ca în urma acestei relaxări numărul de cazuri să crească.

Beţii crunte în UK, după relaxarea restricţiilor

Dornici să bea o bere, britanicii care nu au făcut rezervări au găsit cu greu un loc la pub-uri. În mai multe localuri s-au făcut însă mai multe rezervări decât capacitatea. Oamenii au ajuns să îşi împartă cuvinte grele şi chiar să se îmbulzească, iar în unele cazuri a fost nevoie de intervenţia poliţie.

Cei care nu au avut locuri la terase nu au fost descurajaţi şi s-au adunat în Piaţa Picaddilly Circus. Aici au cântat, au dansat şi s-au distrat până dimineaţa. 

Experţii au estimat că doar ieri seară s-au consumat peste cinci milioane de halbe de bere şi aproape 500 de mii de sticle în cele peste 20.000 de localuri deschise la nivel naţional în Anglia. Ceea ce înseamnă un nivel dublu de consum de alcool faţă de o zi de vineri normală. Înghesuială nu a fost doar în pub-uri. Temperaturile de peste 15 grade Celsius şi vremea însorită au făcut ca britanicii să se îndrepte în număr mare şi către parcuri şi plaje. 

Premierul pune succesul planului de relaxare pe seama lockdown-ului strict şi a strategiei de vaccinare. Cu toate aceste, se aşteaptă ca numărul de infecţii să crească. 

Boris Johnson, premierul Regatului Unit: "Pe măsură ce redeschidem, rezultatul inevitabil va fi că vom vedea mai multe infecţii şi din păcate mai multe spitalizări şi decese"

Numărul de infecţii în Regatul Unit a scăzut constant din 9 ianuarie şi până în prezent. Astfel, de la aproape 60 de mii de cazuri zilnice, s-a ajuns la sub 3 mii de infecţii pe zi. Pe 17 mai, Anglia va deschide pub-urile şi restaurantele şi la interior. În restul teritoriului britanic această redeschidere se va produce cu o întârziere de o săptămână sau două. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Beţii crunte în UK, după relaxarea restricţiilor. Centrul Londrei a fost arhiplin