Antena Meniu Search
x

Biden i-a transmis lui Netanyahu că SUA nu se vor implica în acţiuni ofensive asupra Iranului. Iranienii avertizează SUA să "stea departe"

Iranul a cerut Statelor Unite să "stea departe" de operaţiunea lansată sâmbătă seara împotriva Israelului, care este "răspunsul" său la atacul împotriva consulatului iranian din Damasc, relatează AFP, potrivit Agerpres. Mesajul lui Biden pentru Netanyahu, după atacul Iranului.

de Redactia Observator

la 14.04.2024, 09:26

Biden i-a transmis lui Netanyahu că SUA nu se vor implica în acţiuni ofensive asupra Iranului. Iranienii avertizează SUA să "stea departe"
Biden i-a transmis lui Netanyahu că SUA nu se vor implica în acţiuni ofensive asupra Iranului. Iranienii avertizează SUA să "stea departe" - Profimedia

"Acesta este un conflict între Iran şi regimul israelian asasin, de care Statele Unite TREBUIE SĂ STA DEPARTE!", a declarat misiunea iraniană la ONU într-un mesaj postat pe platforma X.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Desfăşurată în baza articolului 51 din Carta Naţiunilor Unite referitoare la legitimă apărare, acţiunea militară a Iranului este un răspuns la agresiunea regimului sionist împotriva sediului nostru diplomatic din Damasc", explică misiunea iraniană la ONU.

"Cazul poate fi considerat închis. Cu toate acestea, dacă regimul israelian mai face o greşeală, răspunsul Iranului va fi considerabil mai sever", avertizează mesajul misiunii la Naţiunile Unite.

Pe acelaşi subiect

SUA "nu vor ezita să sprijine apărarea Israelului", afirmă Lloyd Austin

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a condamnat atacul şi a cerut Iranului "să oprească imediat orice alte atacuri, inclusiv din partea forţelor sale".

El a adăugat că SUA nu "caută un conflict" cu Iranul, dar a adăugat că "nu va ezita să acţioneze pentru a ne proteja forţele şi pentru a sprijini apărarea Israelului", potrivit News.ro.

Austin a precizat că forţele americane "vor rămâne poziţionate pentru a proteja trupele americane şi partenerii din regiune, pentru a oferi un sprijin suplimentar pentru apărarea Israelului şi pentru a spori stabilitatea regională".

Mesajul lui Biden pentru Netanyahu, după atacul Iranului

Israelul ar trebui să ia în considerare în această seară o victorie, deoarece evaluarea actuală a SUA este că atacurile Iranului au fost în mare măsură eșuate și au demonstrat capacitatea militară superioară a Israelului, i-a spus președintele Joe Biden premierului israelian Benjamin Netanyahu în apelul lor telefonic, a declarat un înalt oficial al administrației pentru CNN.

Evaluarea făcută de SUA în această seară a fost că aproape toate dronele și rachetele – inclusiv peste 100 de rachete balistice – lansate de Iran au fost interceptate. Nicio rachetă de croazieră nu a lovit ţintele vizate, a spus oficialul, și nimic de „valoare” nu a fost lovit.

SUA nu se va implica în conflitul Iran - Israel

SUA nu vor participa la nicio operațiune ofensivă împotriva Iranului, i-a spus clar președintele Joe Biden premierului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit CNN

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Biden i-a transmis lui Netanyahu că SUA nu se vor implica în acţiuni ofensive asupra Iranului. Iranienii avertizează SUA să "stea departe"