Antena Meniu Search
x

Joe Biden, insultat în timpul unei convorbiri telefonice de Crăciun. Schimbul de replici a ajuns viral

Preşedintele american Joe Biden a fost insultat într-un apel telefonic, de Crăciun, de către un bărbat care i-a spus şefului statului american "Let's go Brandon", un slogan folosit de către susţinătorii lui Donald Trump.

de Redactia Observator

la 25.12.2021, 16:36

Joe Biden
Joe Biden, insultat în timpul unei convorbiri telefonice de Crăciun. Schimbul de replici a ajuns viral - Profimedia

Preşedintele american şi Prima Doamnă, Jill Biden, au respectat tradiţia de a discuta cu câteva persoane folosind o linie specială pentru a urmări turneul lui Moş Crăciun, gestionată din 1955 de către Comandamentul Apărării Aerospaţiale a Americii de Nord (NORAD).

În timpul unei videoconferinţe de la Casa Albă, ei au fost puşi în legătură cu un bărbat care a declarat că se numeşte ”Jared”, tatăl a patru copii. După ce a discutat scurt cu copiii despre cadourile pe care le cer şi i-au îndemnat să se ducă la culcare înainte de miezul nopţii, Joe Biden a vorbit cu tatăl lor, subliniind că au amândoi un fiu al cărui prenume este Hunter, potrivit news.ro.

Preşedintele american şi-a încheiat conversaţia urându-i un ”Crăciun minunat” interlocutorului său, care i-a replicat ”vă urez şi eu un Crăciun minunat, Crăciun fericit!”, după care a încheiat spunând ”Let's go Brandon!".

”«Let's go Brandon», sunt de acord”, i-a răspuns Joe Bden, fără să reacţioneze altfel la această formulă codificată care înseamnă, în realitate, "Fuck Joe Biden".

Pe acelaşi subiect

Era neclar dacă preşedintele american şi-a dat seama de această referinţă sau nu a sesizat momentul. Jill Biden a râs, în schimb, stânjenită. Un fragment video al acestei discuţii a devenit viral pe reţele de socializare. Unii internauţi au aplaudat gestul lui Joe Biden de a rămâne nepăsător.

Semnificaţia sloganului 

Totul a început cu o greşeală a unei jurnaliste care îl intervieva, la începutul lui octombrie, pe pilotul auto Brandon Brown după victoria acestuia pe un circuit Nascar. Ridicându-şi vocea pentru a acoperi hărmălaia din tribune, ea a declarat ”şi puteţi auzi scandările mulţimii. Hai Brandon!”. În realitate, mulţimea striga cât se poate de clar "Fuck Joe Biden!".

Expresia "Let's Go Brandon" a devenit rapid un slogan care permite insultarea lui Joe Biden fără să se pronunţe cuvântul cu ”f”, un cuvânt vulgar, interzis. În afară de susţinătorii lui Donald Trump, înjurătura deghizată a fost preluată inclusiv de către lideri republicani de prim-plan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Joe Biden, insultat în timpul unei convorbiri telefonice de Crăciun. Schimbul de replici a ajuns viral