Antena Meniu Search
x

Administraţia Biden vrea să le ofere oamenilor teste gratuite pentru a combate răspândirea variantei Omicron

Administraţia Biden va deschide în această săptămână centre federale de testare pentru Covid-19 în New York şi va cumpăra 500 de milioane de teste rapide pe care americanii le vor putea comanda online, gratuit, începând din ianuarie, pentru a combate răspândirea variantei Omicron, transmite Reuters.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 22.12.2021, 07:51

Administraţia Biden vrea să le ofere oamenilor teste gratuite pentru a combate răspândirea variantei Omicron
Administraţia Biden vrea să le ofere oamenilor teste gratuite pentru a combate răspândirea variantei Omicron - Profimedia Images

Preşedintele Joe Biden a prezentat iniţiativele într-un discurs susţinutde marţi, în care a avertizat asupra riscurilor implicate de răspândirea rapidă a Omicron. Măsurile includ activarea a aproximativ 1.000 de lucrători medicali militari, pentru a sprijini spitalele care sunt deja copleşite de pacienţii cu Covid-19 din în unele zone.

Răspunsul lui Biden la Covid-19 a fost criticat pentru că s-a concentrat pe vaccinuri în detrimentul testării şi purtării măştii şi pentru că a subestimat impactul mişcării anti-vaccin motivate politic din Statele Unite. Noile măsuri federale nu vor fi pe deplin puse în aplicare înainte de Crăciun, lăsând mulţi americani să găsească teste disponibile înainte de reuniunile şi călătoriile de sărbători.

Varianta Omicron, detectată pentru prima dată luna trecută, face ca numărul infecţiilor să se dubleze în 1,5 până la 3 zile, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Nu se ştie încă dacă provoacă forme mai grave de boală decât varianta Delta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » Administraţia Biden vrea să le ofere oamenilor teste gratuite pentru a combate răspândirea variantei Omicron