Antena Meniu Search
x

Bilanț alarmant în China. Aproape 60.000 de oameni au murit de Covid în doar o lună și 4 zile. Numărul ar putea fi mult mai mare

China a raportat 60.000 de decese care au legătură cu virusul Covid în puțin peste o lună, primul număr mare de decese declaeat de când țara și-a oprit politica de zero Covid.

de Redactia Observator

la 15.01.2023, 09:04

Vezi și

China a fost acuzată pe scară largă că a subraportat decesele cauzate de coronavirus, în ciuda dovezilor că spitalele și crematoriile au fost depășite de numărul mare de morți. Potrivit oficialilor, China a înregistrat 59.938 de decese de Covid între 8 decembrie și 12 ianuarie.

Numărul real ar putea să fie mult mai mare

Majoritatea celor care au murit aveau peste 80 de ani, mulți dintre ei având afecțiuni de bază. Cifrele includ 5.503 decese cauzate de insuficiență respiratorie directă din cauza virusului și 54.435 cauzate de condițiile de bază combinate cu virusul. Este probabil ca numărul real să fie mai mare, deoarece cifrele se referă doar la decesele înregistrate în unitățile medicale.

Luna trecută, Beijingul a schimbat modul în care clasifică decesele provocate de Covid-19, numărând doar cei care au murit din cauza insuficienței respiratorii induse direct de virus. Beijingul a susținut întotdeauna că cifrele sale sunt exacte, solicitând OMS „să mențină o poziție științifică, obiectivă și justă”.

Oficialii au spus că vârful pacienților spitalizați cu Covid sever a fost la începutul lunii ianuarie, deși numărul ulterior a rămas la fel de mare. Aceștia au spus că vor continua să monitorizeze situația din zonele rurale, concentrându-se pe depistarea precoce și acordând prioritate tratamentului celor mai vulnerabili.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Bilanț alarmant în China. Aproape 60.000 de oameni au murit de Covid în doar o lună și 4 zile. Numărul ar putea fi mult mai mare