Antena Meniu Search
x

Video China susține că a învins pandemia de Covid, chiar înainte ca oficialii europeni să impună măsuri speciale

China dă, din nou, motive de panică Occidentului. Beijingul declară că a învins pandemia de coronavirus, chiar înainte ca oficialii europeni să impună măsuri speciale.

de Redactia Observator

la 04.01.2023, 13:58

Vezi și

Medicii chinezi se declară îngrijoraţi şi recunosc, pentru prima dată în ultimele trei săptămâni, că se confruntă cu un număr mare de decese cauzat de de COVID. 

Aproape trei sferturi din cele 25 de milioane de locuitori din Shangai ar putea fi, de altfel, infectaţi cu virusul. Cauza numărului mare de cazuri este considerată încheierea bruscă a politicii "zero-Covid". Ţări din întreaga lume, printre care Statele Unite, India, Japonia şi o mare parte din ţările europene cer deja pe aeroporturi testarea tuturor călătorilor care sosesc din China. 

Uniunea Europeană a anunţat însă că este dispusă să doneze teste şi vaccinuri către China pentru a preveni o nouă epidemie de COVID. Liderii de la Beijing susţin însă că pot să ţină focarele de infecţie sub control, fără ajutor din exterior. 

UE vrea să ajute China cu doze de vaccin

Pe acelaşi subiect

"În contextul situaţiei COVID din China, Comisarul pentru Sănătate Stella Kyriakides i-a contactat pe omologii săi chinezi pentru a le oferi solidaritate şi sprijin din partea UE. Aici este vorba atât despre expertiză de sănătate publică, precum şi despre donaţii ale unor vaccinuri adaptate la variante", conform purtătorului de cuvânt.

Întrebată dacă Beijingul va accepta oferta UE, purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe Mao Ning a evitat un răspuns direct, declarând pentru Reuters că ratele de vaccinare din China şi capacităţile de tratament au continuat să crească şi că proviziile necesare (de echipamente, vaccinuri şi medicamente n.r.) sunt "adecvate".

Ea a mai precizat că Beijingul este deschis "pentru consolidarea solidarităţii şi cooperării cu comunitatea internaţională" pentru a răspunde provocărilor pandemice, dar a precizat şi că "poate satisface cererea oricui va dori să se vaccineze".

Până în prezent Beijingul a optat să folosească doar vaccinuri produse în China - vaccinuri cu virus inactivat, nu de tipul celor mARN - pentru populaţia sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » China susține că a învins pandemia de Covid, chiar înainte ca oficialii europeni să impună măsuri speciale