Video China susține că a învins pandemia de Covid, chiar înainte ca oficialii europeni să impună măsuri speciale
China dă, din nou, motive de panică Occidentului. Beijingul declară că a învins pandemia de coronavirus, chiar înainte ca oficialii europeni să impună măsuri speciale.
Medicii chinezi se declară îngrijoraţi şi recunosc, pentru prima dată în ultimele trei săptămâni, că se confruntă cu un număr mare de decese cauzat de de COVID.
Aproape trei sferturi din cele 25 de milioane de locuitori din Shangai ar putea fi, de altfel, infectaţi cu virusul. Cauza numărului mare de cazuri este considerată încheierea bruscă a politicii "zero-Covid". Ţări din întreaga lume, printre care Statele Unite, India, Japonia şi o mare parte din ţările europene cer deja pe aeroporturi testarea tuturor călătorilor care sosesc din China.
Uniunea Europeană a anunţat însă că este dispusă să doneze teste şi vaccinuri către China pentru a preveni o nouă epidemie de COVID. Liderii de la Beijing susţin însă că pot să ţină focarele de infecţie sub control, fără ajutor din exterior.
UE vrea să ajute China cu doze de vaccin
- Mor atât de mulți oameni de Covid-19 în China, încât un crematoriu permite doar între 5 și 10 minute de...
- Beijingul consideră "inacceptabile" testele Covid impuse călătorilor din China, avertizând că ar putea lua...
- Taiwanul întinde o "ramură de măslin" la începutul noului an. Oficialii insulei, gata să ajute China să facă...
- De la elevă-model, la "inamic al statului". Povestea tinerei pentru care Beijingul oferă o recompensă de 100.000 $
- O grădină zoologică din China a vopsit mai mulți măgari, ca să pară că sunt zebre: "Arată ca o pinata,...
"În contextul situaţiei COVID din China, Comisarul pentru Sănătate Stella Kyriakides i-a contactat pe omologii săi chinezi pentru a le oferi solidaritate şi sprijin din partea UE. Aici este vorba atât despre expertiză de sănătate publică, precum şi despre donaţii ale unor vaccinuri adaptate la variante", conform purtătorului de cuvânt.
Întrebată dacă Beijingul va accepta oferta UE, purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe Mao Ning a evitat un răspuns direct, declarând pentru Reuters că ratele de vaccinare din China şi capacităţile de tratament au continuat să crească şi că proviziile necesare (de echipamente, vaccinuri şi medicamente n.r.) sunt "adecvate".
Ea a mai precizat că Beijingul este deschis "pentru consolidarea solidarităţii şi cooperării cu comunitatea internaţională" pentru a răspunde provocărilor pandemice, dar a precizat şi că "poate satisface cererea oricui va dori să se vaccineze".
Până în prezent Beijingul a optat să folosească doar vaccinuri produse în China - vaccinuri cu virus inactivat, nu de tipul celor mARN - pentru populaţia sa.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰