Antena Meniu Search
x

Update Bilanţul tragediei din India. Numărul victimelor care au pierit în urma prăbuşirii podului a ajuns la 141

Un bilanţ recent al tragediei din India indică faptul că cel puţin 141 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un pod pietonal din epoca colonială s-a prăbuşit, duminică seara, în statul Gujarat, informează AFP, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 31.10.2022, 08:02

Update 08:00 - Oficialii spun că operațiunea de salvare este o provocare

La mai bine de 15 ore de la prăbușirea podului Morbi din statul Gujarat, căutarea supraviețuitorilor este încă în curs, în ceea ce autoritățile descriu drept o operațiune de salvare dificilă.

Cel puțin 177 de persoane au fost salvate până acum, potrivit oficialilor, care au adăugat că operațiunea a fost dificil de derulat noaptea din cauza vizibilității slabe. Aproximativ 200 de localnici care trăiesc în zonele din apropiere s-au alăturat eforturilor de ajutorare în această dimineață, anunţă BBC.

Update 07:50 - Bilanţul victimelor a ajuns la 141 de morţi

Pe acelaşi subiect

După ce în această dimineaţă autorităţile indiene transmiteau că 132 de persoane au fost omorât după prăbuşirea podului, un nou bilanţ al tragediei indică acum 141 de decese, potrivit BBC 

Conform informaţiilor furnizate de poliţia locală, 500 de persoane, inclusiv femei şi copii, participau la o sărbătoare religioasă pe şi în jurul podului în momentul în care cablurile care îl susţineau au cedat la scurt timp după lăsarea întunericului.

Misiune de salvare contracronometru

"Până acum am recuperat 132 de cadavre. Este probabil ca bilanţul să continue să crească pe măsură ce operaţiunile de căutare continuă", a declarat P. Dekavadiya, şeful poliţiei din Morbi, oraşul în care s-a produs accidentul.

El a adăugat că peste 130 de persoane au fost salvate.

Podul peste râul Machchhu din Morbi, oraş situat la aproximativ 200 de kilometri vest de Ahmedabad, principalul oraş din Gujarat, datează din epoca colonială britanică. Podul a fost redeschis în urmă cu doar patru zile, după ce fusese închis timp de aproximativ şapte luni pentru lucrări de reparaţie.

"Oamenii au căzut unii peste alţii când s-a rupt podul. Se adunaseră pentru ritualuri organizate cu prilejul festivalului Diwali. Sunt mulţi copii şi femei printre victime", a spus un martor neidentificat citat de presa locală.

Podul suspendat, cu o lungime de 233 de metri, a fost construit în 1880 cu materiale aduse din Anglia, potrivit presei locale. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Bilanţul tragediei din India. Numărul victimelor care au pierit în urma prăbuşirii podului a ajuns la 141