Antena Meniu Search
x

Bilete gratuite pentru transportul în comun, dacă reciclezi PET-uri, în Roma

Locuitorii din Roma vor fi răsplătiţi cu bilete gratuite pentru transportul în comun dacă reciclează PET-uri. Iniţiativa a fost lansată pentru a combate poluarea cu plastic din capitala italiană.

de Redactia Observator

la 03.10.2019, 17:33

Vezi și

Locuitorii din Roma vor fi răsplătiţi cu bilete gratuite pentru transportul în comun dacă reciclează PET-uri. Iniţiativa a fost lansată pentru a combate poluarea cu plastic din capitala italiană. Demersul se bucură deja de popularitate, iar doritorii aşteaptă la cozi interminabile pentru a recicla.

Cu cât reciclezi mai mult, cu atât călătoreşti mai mult. Este sloganul campaniei care le permite locuitorilor din Roma să circule gratuit cu metroul şi autobuzul, în schimbul peturilor goale pe care le-ar fi aruncat la gunoi. Pentru fiecare recipient reciclat, 5 cenţi vor fi adăugaţi în contul pasagerilor.

Tot ce au de făcut călătorii este să scanaze un cod de pe aplicaţia MyCicero, iar apoi să introducă peturile în aparatul de reciclat. Pentru a primi însă un bilet gratuit de metrou sau autobuz trebuie să strângă cel puţin 30 de sticle de plastic pe care să le recicleze. Iniţiativă a fost lansată de primarul oraşului, în contextul în care Roma se sufocă sub munţii de gunoaie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Lansat în luna iulie, proiectul se bucură de un succes uriaş. Până în prezent peste 350.000 de sticle de plastic au fost reciclate. Anumiţi călători au strâns chiar peste 3.500 de peturi în mai puţin de 20 de zile. Care sunt, de altfel, echivalentul a 175 de bilete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Bilete gratuite pentru transportul în comun, dacă reciclezi PET-uri, în Roma