Antena Meniu Search
x

Bill Gates avertizează că 30 de milioane de oameni ar putea muri într-un an din cauza unui virus

Bill Gates avertizează că din cauza unui virus mortal, care se transmite prin aer, 30 de milioane de oameni ar putea muri într-un an.

Bill Gates

Bill Gates avertizează că din cauza unui virus mortal, care se transmite prin aer, 30 de milioane de oameni ar putea muri într-un an.

Miliardarul american își exprimă îngrijorarea că un astfel de scenariu este posibil în cazul în care autoritățile nu vor finanța lupta împotriva unor astfel de viruși mortali.

"Epidemiologiștii susțin că un virus mortal care se transmite prin aer și care are o viteză de propagare mare ar putea ucide în mai puțin de un an 30 de milioane de oameni", a declarat Bill Gates pentru Business Insider.

Bill Gates face aceste afirmații în condițiile în care americanii au decis să nu mai colaboreze cu alte zece țări în cadrul unei organizații create pentru a lupta împotriva unor infecții ce pot afecta omenirea, respectiv Global Health Security Agenda.

Din organizație mai fac parte Indonezia, China, Congo și Haiti. Organizația avea ca scop eradicarea Ebola care a ucis 11.000 în vestul Africii.

Bill Gates, care susține multe acțiuni ce vizează probleme de sănătate, susține chiar că o posibilă viitoare pandemie ar putea fi declanșată de "o mână teroristă".

"Vestea bună este că am avansat în biotehnologie, iar noile vaccinuri și medicamente pot ajuta la prevenirea răspândirii fără control a unor epidemii", a mai spus miliardarul american.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Bill Gates avertizează că 30 de milioane de oameni ar putea muri într-un an din cauza unui virus