Antena Meniu Search
x

Bogații Chinei pleacă din țară după ce Xi Jinping a fost reconfirmat la conducerea Partidului Comunist- Financial Times

Chinezii bogați încep să își facă planuri pentru a-și părăsi țara, pe măsură ce pesimismul legat de cel de-al treilea mandat al lui Xi Jinping la conducerea Chinei se acumulează. În urmă cu câteva zile, Xi și-a consolidat poziția la conducerea Partidului Comunist, devenind cel mai puternic lider de la Mao Zedong, notează Financial Times.

de Redactia Observator

la 25.10.2022, 12:38

Xi Jinping, președintele Chinei
Bogații Chinei se pregătesc să-și părăsească țara după ce Xi Jinping și-a asigurat cel de-al treilea mandat la conducerea Partidului Comunist - Profimedia

David Lesperance, un avocat din Europa, care a lucrat cu familii bogate din Hong Kong și China continentală, spune că extinderea puterii lui Xi Jinping dincolo de cele două mandate este un punct critic pentru elita de afaceri locală, care a prosperat timp de decenii, pe măsură ce economia țării a crescut în mod constant.

Avocatul a confirmat pentru Financial Times că a primit instrucțiuni la trei familii extrem de bogate să pună în aplicare planurile de părăsire a Chinei. Aceste decizii au fost luate ca urmare a reconfirmare a lui Xi Jinping.

Kia Meng Loh, partener senior la Dentons Rodyk, o firmă de avocatură din Singapore care are 6.000 de angajați în China, a declarat că cererile pentru înființarea unor "birouri de familie" – entități private folosite pentru a gestiona averea unei familii – au venit în mod constant în ultimele luni.

El a adăugat că Hong Kong-ul, o destinație favorită a familiilor bogate din China, a devenit mai puțin atractiv, pe măsură ce Beijingul a sporit controlul asupra teritoriului. Numărul birourilor familiale din Singapore a crescut de cinci ori între 2017 și 2019, aproape dublându-se la sfârșitul anului 2020, anunță Citi Private Bank.

Pe acelaşi subiect

Planurile de relocare, accelerate de ultimele evenimente

Lesperance a spus că mulți dintre clienții săi au petrecut ani de zile pregătindu-și ieșirea din China, mutându-și legal capitalul în jurisdicții offshore sigure și aranjând reședințe alternative și noi cetățenii în afara Chinei pentru familiile lor.

Bogații Chinei nu sunt îngrijorați doar de zvonurile privind o taxă oficială pe avere care ar înlocui donațiile informale pentru "prosperitatea comună". De asemenea, ei sunt din ce în ce mai preocupați de siguranța lor personală, chiar și după ce au plecat.

Aceste temeri s-au adâncit în urma unei serii de dispariții temporare sau pe termen mai lung a unor persoane importante în ultimii ani, inclusiv fondatorul Alibaba, Jack Ma; jucătorul de tenis Peng Shuai, finanțistul Xiao Jianhua și mogulul imobiliar Whitney Duan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Bogații Chinei pleacă din țară după ce Xi Jinping a fost reconfirmat la conducerea Partidului Comunist- Financial Times