Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin și Kim Jong-un îl felicită "călduros" pe Xi Jinping pentru realegerea lui la conducerea PCC

Liderii Rusiei și Coreei de Nord l-au felicitat "călduros", duminică, pe Xi Jinping pentru realegerea lui la conducerea Partidului Comunist Chinez (PCC), urând "un viitor mai luminos" relaţiilor dintre aceste state. 

de Redactia Observator

la 23.10.2022, 12:29

Vladimir Putin și Kim Jong-un îl felicită "călduros" pe Xi Jinping pentru realegerea lui la conducerea PCC
Vladimir Putin și Kim Jong-un îl felicită "călduros" pe Xi Jinping pentru realegerea lui la conducerea PCC - Shutterstock

"Voi fi încântat să continuăm dialogul nostru constructiv şi munca noastră comună menită să întărească relaţiile de parteneriat global şi de cooperare strategică între statele noastre", a subliniat preşedintele rus, citat într-un comunicat al Kremlinului. Vladimir Putin i-a urat liderului chinez "noi succese (...), o sănătate robustă şi prosperitate".

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a transmis duminică "felicitări călduroase" preşedintelui chinez Xi Jinping pentru realegerea lui la conducerea Partidului Comunist Chinez (PCC), urând "un viitor mai luminos" relaţiilor bilaterale.

"Voi construi, împreună cu dumneavoastră, un viitor mai luminos pentru relaţiile" dintre Coreea de Nord şi China, "pentru a satisface exigenţele epocii noastre", a declarat Kim în acest comunicat publicat de agenţia de stat a Phenianului.

Xi Jinping, reales la conducerea PCC

Pe acelaşi subiect

Preşedintele chinez Xi Jinping a fost reales duminică la conducerea Partidului Comunist, devenind astfel cel mai puternic lider al Chinei după Mao Zedong, fondatorul regimului comunist chinez.

Xi Jinping a fost desemnat pentru un al treilea mandat pe cinci ani de către un Comitet Central în mare parte remaniat al Partidului Comunist Chinez.

În decurs de un deceniu cât s-a aflat la conducerea Chinei, Xi Jinping a întărit a doua economie mondială şi a modernizat considerabil armata chineză, pentru a rivaliza cu SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin și Kim Jong-un îl felicită "călduros" pe Xi Jinping pentru realegerea lui la conducerea PCC