Boris Johnson ar avea în vedere să cheltuiască 200 de milioane de lire sterline pe o navă regală care să poarte numele prințului Philip

De Andreea Anghel.
Publicat: 03.05.2021, 11:14.
Actualizat: 03.05.2021, 11:15

Boris Johnson are în vedere să cheltuiască 200 de milioane de lire sterline pe o navă pe care să o numească după prințul Phillip, a fost raportat. Ambarcaţiunea de mari dimensiuni ar fi însărcinată să stimuleze comerțul ţării în străinătate.

Boris Johnson ar lua în calcul să cheltuiască 200 de milioane de lire sterline pe o navă regală numită după prințul Philip

Boris Johnson ar lua în calcul să cheltuiască 200 de milioane de lire sterline pe o navă regală numită după prințul Philip

Profimedia Images

Premierul are avea în vedere să cheltuiască 200 de milioane de lire sterline pe o navă pe care să o numească în cinstea prințului Phillip, potrivit Mirror.

Nava costisitoare ar fi însărcinată cu stimularea comerțului britanic de peste mări, prin acostarea în apropierea târgurilor comerciale internaționale, precum și prin găzduirea negocierilor comerciale. Ideea de a cumpăra Reginei un nou iaht regal pentru a înlocui HMY Britannia, care a fost dezafectat în 1997, a fost mult timp o idee luată în calcul.

Citește și:

Informaţiile nu au fost nici confirmate, nici infirmate 100%

Premierul a insistat însă că nu există planuri pentru un nou iaht regal. De asemenea, reprezentanţii au refuzat să confirme rapoartele conform cărora noua navă ar putea fi pusă în funcțiune ''în câteva săptămâni'' - dar nu a exclus prețul de 200 milioane de lire sterline.

Un purtător de cuvânt a spus: ''Primul ministru are o viziune interesantă pentru construcția navală în această țară și se angajează să facă din Marea Britanie o superputere a construcțiilor navale.Căutăm mereu noi modalități de a promova Marea Britanie globală în întreaga lume, conducând investițiile înapoi în Marea Britanie și oferind raportului calitate-preț pentru poporul britanic.”

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.