Antena Meniu Search
x

Boris Johnson, prima reacţie după ce şi-a anunţat demisia. ”În politică, nimeni nu este indispensabil”

Premierul britanic, Boris Johnson, a acceptat să demisioneze după un val de demisii din cabinetul său, într-o convorbire cu liderul grupului deputaţilor conservatori fără portofoliu Graham Brady, scrie BBC. Până în prezent, peste 50 de membri ai cabinetului Johnson au renunţat la funcţii. 

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 07.07.2022, 15:10

Boris Johnson, prima reacţie după ce şi-a anunţat demisia, iulie 2022
Boris Johnson, prima reacţie după ce şi-a anunţat demisia. - Profimedia Images

Premierul conservator Boris şi-a anunţat miercuri, în direct, demisia de la şefia Partidului Conservator şi, implict, din funcţia de premier. El urmează să desemeneze un succesor la şefia partidului, până la alegerea unuia nou, la toamnă.

Prima declaraţie a lui Boris Johnson

Abandonat de conservatori, Johnson îşi exprimă regretul faţă de faptul că nu-şi poate continua mandatul de premier şi mulţumeşte taberei sale pentru încrederea şi responsabilitatea pe care i le-a acordat.

”Sunt foarte trist să renunţ la cel mai bun post din lume. Însă, în politică, nimeni nu este indispensabil. Doresc să spun poporului Ucrainei că vom rămâne alături de el​”, anunţă el.

Pe acelaşi subiect

El a vorbit despe Războiul din Ucraina, imediat ce şi-a anunţat demisia. Boris Johnson a fost primul şef de Guvern european care a vizitat Ucraina, după invazia rusă şi izbucnirea războiului.

Cine l-ar putea înlocui pe Boris Johnson la șefia Executivului britanic

Pe lista posibililor succesori ai lui Boris Johnson la conducerea Executivului britanic se află mulți foști sau actuali membri ai cabinetului său, potrivit Reuters.

Liz Truss

Ministrul de externe este preferata bazei conservatoare şi a ajuns în mod regulat în fruntea sondajelor realizate de site-ul Conservative Home în rândul membrilor de partid.

Jeremy Hunt

Fostul ministru de externe, în vârstă de 55 de ani, s-a clasat pe locul al doilea după Johnson în competiţia pentru conducerea din 2019. El ar oferi un stil de conducere mai serios şi mai puţin controversat după tulburările din timpul premierului lui Johnson.

Ben Wallace

Ministrul Apărării, Ben Wallace, în vârstă de 52 de ani, a ajuns în ultimele luni să fie cel mai popular membru al guvernului în rândul membrilor Partidului Conservator, potrivit Conservative Home, datorită modului în care a gestionat criza din Ucraina. 

Rishi Sunak

Ministrul de finanţe a fost până anul trecut favorit pentru a-i succeda lui Johnson. Sunak a fost lăudat pentru un pachet de salvare a economiei în timpul pandemiei de coronavirus, inclusiv un program de menţinere a locurilor de muncă, care a prevenit şomajul în masă, care ar putea costa până la 410 miliarde de lire sterline.

Nadhim Zahawi

Actualul ministru al educaţiei a impresionat în calitate de ministru al vaccinurilor, când Marea Britanie a avut una dintre cele mai rapide implementări de vaccinuri COVID-19 din lume.

Penny Mordaunt

Fostul ministru al apărării a fost concediat de Johnson când acesta a devenit prim-ministru, după ce ea l-a susţinut pe rivalul său Hunt în timpul ultimei competiţii pentru conducere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Boris Johnson, prima reacţie după ce şi-a anunţat demisia. ”În politică, nimeni nu este indispensabil”