Antena Meniu Search
x

Brazilia, afectată de o CATASTROFĂ ECOLOGICĂ!

Cel puţin 17 persoane au murit şi peste 40 sunt dispărute după ce reziduuri miniere au fost deversate în urma cedării unui baraj

Cel puţin 17 persoane au murit şi peste 40 sunt dispărute după ce reziduuri miniere au fost deversate în urma cedării unui baraj

Potrivit imaginilor transmise de televiziunile locale, noroiul toxic roşiatic se întindea pe o suprafaţă de sute de metri pătraţi, înghiţind case şi distrugând acoperişuri în oraşul turistic Mariana, cu o populaţie de peste 50.000 de locuitori.

"Situaţia este sumbră. Este o cantitate foarte mare de noroi", a precizat Adao Severino Junior, şeful serviciului de pompieri.

 Localitatea Bento Rodrigues a fost acoperită în totalitate de noroi, a mai anunţat şeful serviciului de pompieri.

Echipele de salvare intervin cu dificultate în zonele afectate, iar mii de oameni aşteaptă să fie salvaţi, mulţi adăpostindu-se pe acoperişurile caselor.

Barajul colecta reziduuri miniere, care conţineau pilituri, apă şi substanţe toxice, fiind localizat în apropierea râului Gualaxo do Norte, motiv pentru care există îngrijorări privitoare la o posibilă contaminare a apelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Brazilia, afectată de o CATASTROFĂ ECOLOGICĂ!