Antena Meniu Search
x

UPDATE / Cutremur DEVASTATOR în Italia. "Jumătate din oraş a dispărut". Bilanţul a ajuns la 73 de morţi, 100 de răniţi şi 150 dispăruţi (FOTO + VIDEO)

Localitatea italiană Amatrice a fost puternic zguduită, miercuri dimineaţă, de un seism cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter. Bilanţul victimelor a crescut de la oră la oră, ajungând acum la 73 de morţi. Alte 100 de persoane au fost rănite şi 150 sunt date dispărute.

Vezi și

Localitatea italiană Amatrice a fost puternic zguduită, miercuri dimineaţă, de un seism cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter. Bilanţul victimelor a crescut de la oră la oră, ajungând acum la 73 de morţi. Alte 100 de persoane au fost rănite şi 150 sunt date dispărute.

UPDATE 16:05Bilanţul victimelor a ajuns la 73 de morţi. Sunt încă multe persoane declarate dispărute

Bilanţul victimelor cutremurului produs în această dimineaţă în Italia a ajuns la 73 de morţi, potrivit unui prim bilanţ oficial al catastrofei.

Potrivit postului de televiziune RAI News, cele mai multe decese, cel puţin 35, s-au înregistrat în localitatea Amatrice, cea mai afectată în urma seismului de 6,2 grade pe scara Richter, iar alte 11 la Accumoli.

UPDATE 13:00Bilanţul victimelor a crescut! 38 de persoane au murit, iar peste 150 sunt încă dispărute

Autorităţile italiene au anunţat că 38 de persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce 150 sunt căutate în continuare de către salvatori, după ce un cutremur de 6,2 grade pe scara Richter a zguduit miercuri dimineaţă mai multe localităţi din centrul Italiei, în special Amatrice, Accumoli, Arquata del Tronto şi Posta.

Seismul a zguduit localităţi situate în zona montană Gran Sasso, iar terenul îngreunează considerabil munca salvatorilor, care încearcă să scoată cât mai multe persoane de sub dărâmături.

UPDATE 11:20 Bilanţul victimelor a ajuns la 21 de persoane

Autorităţile italiene au anunţat că 21 de persoane şi-au pierdut viaţa în seismul violent, cu o magnitudine de 6,2 grade pe scara Richter, care a zguduit miercuri noaptea localitatea Amatrice, precum şi alte oraşe şi comune din zona montană Gran Sasso.

Mai multe persoane au fost prinse sub dărâmături, iar bilanţul ar putea să crească în orele următoare, informează ANSA.

”Drumurile spre şi din localitatea noastră sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Sunt oameni sub dărâmături... A fost o alunecare de teren şi un pod s-a prăbuşit”, a declarat primarul Amatrice, Sergio Pirozzi.

UPDATE 08:05Cutremur Italia: Imagini ŞOCANTE de la faţa locului. Cel puțin 14 persoane au murit (FOTO)

Cel puțin 14 persoane au murit, informează televiziunea Rai. Potrivit sursei citate, mai multe persoane ar fi încă prinse sub dărâmături.

Cotidianul La Repubblica informează că, în Roma, clădirile s-au cutremurat pentru circa 20 de secunde.

Agenţia pentru Protecţie Civilă a anunţat că seismul a fost grav şi există relatări cu privire la daunele provocate. Între timp, un refugiat din munţii Gran Sasso a susţinut că o bucată mare dintr-o piatră s-a prăbuşit în timpul cutremurului.

Localitatea Amatrice este situată în partea centrală a peninsulei italiene, în zona montană a Apeninilor.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade a zguduit localitatea L'Aquila, situată la doar 50 de kilometri de Amatrice, la 6 aprilie 2009. Seismul a lăsat în urmă 302 morţi şi peste 1.500 de răniţi, fiind unul dintre cele mai puternice din istoria recentă a regiunii.

Vezi și Cutremur Italia. Bilanţul victimelor creşte de la oră la oră. “Patru persoane sunt blocate sub dărâmături şi nu dau niciun semn de viaţă. Vorbim de doi părinţi şi doi copii”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » UPDATE / Cutremur DEVASTATOR în Italia. "Jumătate din oraş a dispărut". Bilanţul a ajuns la 73 de morţi, 100 de răniţi şi 150 dispăruţi (FOTO + VIDEO)