Antena Meniu Search
x

Vine cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimele decenii!

Scoţia şi nord-estul Angliei se pregătesc să înfrunte o furtună deosebit de violentă, cu vânt de până la 130 de kilometri pe oră şi cel mai puternic flux marin din ultimele decenii.

Vezi și

Deocamdată, însă, americanii sunt cei ce se luptă cu vremea nefavorabilă. Un val de aer polar a adus, într-o mare parte a Statelor Unite, ninsori şi ger aspru care s-ar putea menţine toată săptămâna.

Oficial, americanii consideră că iarna începe doar la 21 decembrie, cea mai scurtă zi a anului. Dar valul de aer glacial venit din Arctica nu a ţinut seama de calendar.

În Colorado, temperatura a scăzut, deja până la minus 13 grade Celsius şi ar putea coborî şi mai mult. Oamenii s-au închis în case iar cei fără adăpost sunt într-un real pericol.

Pentru toţi cei care nu au un loc în care să se adăpostească este, cu siguranţă, o mare problemă.

Gerul nu este, totuşi, ceva neobişnuit în acele locuri dar, acum, el se va menţine mai mult timp decât în mod normal. În Montana, nu s-a mai înregistrat o perioadă atât de lungă de frig din 1996.

La aceasta se adaugă şi zăpada care preface străzile şi şoselele în adevărate capcane pentru automobilişti. Poliţia rutieră a înregistrat, deja, sute de accidente din care câteva au făcut şi victime.

Stratul de zăpadă a trecut, în Minnesota, de 36 de centimetri iar ninsoarea continuă. În munţi se aşteaptă să se ajungă chiar la 90 de centimetri de zăpadă şi au fost emise primele avertismente de avalanşă.

În unele oraşe mari au fost închise şcolile ca măsură de precauţie. Iar meteorologii spun că acesta este doar începutul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Vine cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimele decenii!