Britanicul care a luat o elevă, a îmbătat-o şi apoi a lăsat-o să moară de frig şi-a aflat sentinţa

De Redactia Observator.
Publicat: 17.06.2021, 22:23.
Actualizat: 17.06.2021, 22:25

Britanicul Ewan Fulton a fost condamnat la trei ani şi două luni de închisoare, cu executare, după ce gesturile sale nesăbuite au condus la decesul lui Mhari O'Neill, o adolescentă de numai 15 ani.

Britanicul avea 18 ani când s-a produs tragedia

Britanicul avea 18 ani când s-a produs tragedia

Police Scotland via BBC

Tragedia s-a petrecut în decembrie 2018, în Edinburgh, când, într-o dimineaţă, un bărbat a descoperit trupul neînsufleţit al adolescentei într-un moment în care îşi plimba câinele. Bărbatul respectiv a solicitat intervenţia de urgenţă a unui echipaj medical, însă doctorii nu au putut decât să constate decesul adolescentei.

Conform BBC, ancheta a scos la iveală că Fulton şi Mhari s-au cunoscut prin intermediul unui site de socializare şi şi-au dat întâlnire. Bărbatul s-a deplasat de la Livingston la Edinburgh, pentru a se întâlni cu adolescenta. Însă, înainte de a se întâlni cu Mhari, Fulton a cumpărat o sticlă de vodkă de un litru.

Citește și:

Cei doi au împărţit momente tandre pe o bancă dintr-un parc şi au consumat litrul de vodkă în mod egal. În cele din urmă, Fulton i-ar fi spus tinerei că trebuie să plece, pentru a prinde ultimul tren către casă. Mhari nu i-a oferit un răspuns, în special pentru că are în stare avansată de ebrietate.

Reacţia magistratului care a judecat cazul britanicului

Gestul lui Fulton, de a o abandona pe Mhari pe bancă, a costat-o viaţa pe adolescentă. Mult prea beată pentru a se putea deplasa către casă sau pentru a cere ajutor, Mhari a murit de frig. Ancheta a scos la iveală că aceasta şi-a pierdut viaţa din cauza hipotermiei.

Cazul a fost judecat de magistraţii de la Înalta Curte din Edinburgh, care au precizat că "tânărul a avut un comportament extrem de egoist. Trebuia să rămână cu victima şi să o ajute". Ewan Fulton a fost condamnat la trei ani şi două luni de închisoare cu executare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.