Antena Meniu Search
x

Britanicul care a ucis un adolescent de 18 ani, înjunghiindu-l de 128 de ori, a stat doar două ore în închisoare

Brian Healless, britanicul care a ucis un adolescent de 18 ani înjunghiindu-l de 128 de ori, a stat doar două ore în închisoare.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.07.2021, 09:42

Brian Healless l-a ucis pe Alex Davies cu 128 de lovituri de cuţit
Brian Healless l-a ucis pe Alex Davies cu 128 de lovituri de cuţit - Lancashire Police via The Guardian
  • Britanicul l-a ucis pe adolescent în 2019.

Brian l-a ucis pe Alex Davies după ce şi-au dat întâlnire pe o plajă din Parbold, aşezare cu doar câteva mii de locuitori din West Lancashire. Conform Daily Mail, cei doi tineri s-au întâlnit prin intermediul unui site de socializare şi şi-au propus să se întâlnească pe plaja respectivă. Înainte de a ajunge la Alex Davies, Brian Healless a încercat să-şi mai dea întâlnire cu alţi patru tineri, dar fără succes.

Brian i-a propus lui Alex să se întâlnească într-o zonă mai puţin populată, iar apoi a profitat de ocazia că nu este nimeni prin zonă şi l-a înjunghiat de 128 de ori. L-a târât pe Alex cu faţa prin noroi, cât adolescentul încă mai era în viaţă, i-a acoperit trupul cu frunze şi crengi şi a dispărut pe bicicletă, având în spate rucsacul lui Alex.

Capturat în timp record, graţie unor imagini surprinse de camerele de supraveghere din zonă, Brian Healless a fost judecat timp de aproape doi ani şi, în cele din urmă, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, cu posibilitate de eliberare condiţionată după ce petrece minim 24 de ani după gratii. 

Britanicul care a ucis un adolescent, internat într-un spital de psihiatrie

Chiar dacă magistraţii au decis că apărătorii lui Brian nu pot invoca nebunia pentru a obţine o condamnare mai mică pentru acesta, Beverley Davies, mama lui Alex Davies, a avut un şoc în momentul în care a aflat că Brian Healless a petrecut, de fapt, doar două ore în închisoare după ce şi-a primit condamnarea.

Imediat după ce a fost încarcerat, Brian a primit hârtie din partea medicului închisorii că poate fi transferat la Spitalul Psihiatric Guild Lodge din Preston. De cum a aflat, mama victimei a transmis un mesaj tulburător: "Intenţiile judecătorului au fost date peste cap. Considerăm că nu s-a făcut dreptate în cazul unui ucigaş sadic şi al unui posibil criminal în serie care nu trebuie să mai fie eliberat în societate". De altfel, înainte de a-l condamna pe Brian la închisoare, inclusiv judecătorul Mark Brown a precizat că "inculpatul trebuie încarcerat de urgenţă, înainte ca altcineva să mai sufere ce a păţit Alex Davies".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Britanicul care a ucis un adolescent de 18 ani, înjunghiindu-l de 128 de ori, a stat doar două ore în închisoare