Antena Meniu Search
x

O broască țestoasă de 100 de ani și-a salvat întreaga specie, după un efort monumental

O broască țestoasă în vârstă de 100 de ani a salvat de la extincție întreaga ei specie, după un efort susținut dar încununat de succes. De la doar doi masculi și 12 femele, Diego a ridicat populația la remarcabila cifră de 2.000. Încununată de glorie, țestoasa a fost dusă pentru a-și trăi ultimii ani în habitatul natural.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 11.01.2020, 22:38

O broască țestoasă și-a salvat specia
Broasca țestoasă a fost "restrasă", după efortul depus pentru a-și salva specia - Sputnik / Natalia Seliverstova via Hepta (imagine ilustrativă)

Un mascul de broască țestoasă în vârstă de 100 de ani a salvat de la extincție întreaga lui specie, după un efort susținut dar încununat de succes. De la doar doi masculi și 12 femele, Diego a ridicat populația la remarcabila cifră de 2.000 de exemplare. Încununată de glorie, țestoasa a fost dusă pentru a-și trăi ultimii ani în habitatul natural.

Apreciat de către CNN ca fiind un adevărat cuceritor, cu o viață sexuală exuberantă, masculul Diego a ieșit în sfârșit "la pensie", după ce a reușit să își salveze specia. 

"Un libido de neoprit" - așa au caracterizat jurnaliștii americani efortul pe care l-a depus broasca țestoasă în misiunea de a-și ajuta semenii.

Adusă de la un parc zoologic din orașul american San Diego tocmai în Insulele Galapagos din vestul Americii de Sud, aparținând statului Ecuador, țestoasa s-a ridicat la nivelul așteptărilor și a ridicat populația de broaște țestoase de la 14, dintre care doi masculi și 12 femele, la peste 2.000.

Atât de intens a fost efortul lui Diego, încât administratorii Parcului Național Galapagos consideră că animalul în vârstă de aproximativ 100 de ani este responsabil pentru 40% din populația actuală de țestoase.

"A contribuit la un mare procentaj din broaștele țestoase care se întorc în Espanola (n.r. din Insulele Galapagos). E un sentiment de fericire că avem posibilitatea de a-l aduce în habitatul natural", a declarat Jorge Carrion, directorul parcului natural, pentru AFP. 

Nu mai puțin de 15 broaște țestoase au participat la programul de reproducere, dar Diego a fost de departe cel mai activ, menționează CNN, motiv pentru care a fost dus în mediul natural, pentru a-și trăi ultimii ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » O broască țestoasă de 100 de ani și-a salvat întreaga specie, după un efort monumental