Antena Meniu Search
x

Bucăţi din cadavrul jurnalistului Washington Post ucis în Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul au fost găsite

Bucăţi din cadavrul lui Jamal Khashoggi, asasinat în Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, au fost găsite, anunţă Sky News, care citează surse din securitate. Jurnalistul Washington Post a fost tranşat după asasinare, au spus autorităţile turce.

Jamal Khashoggi ia cuvântul la o conferinţă
Jamal Khashoggi la o conferinţă despre Orientul Mijlociul, în Londra, pe 21 septembrie 2018 - Reuters

Bucăţi din cadavrul lui Jamal Khashoggi, asasinat în Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, au fost găsite, anunţă Sky News, care citează surse din securitate. Jurnalistul Washington Post a fost tranşat după asasinare, au spus autorităţile turce.

Potrivit Sky News, una dintre surse transmite că rămăşiţele lui Jamal Khashoggi au fost găsite în grădina reşedinţei Consulului General al Arabiei Saudite la Istanbul.

Postul tv britanic spune că, potrivit surselor, jurnalistul Washington Post a fost tăiat, iar faţa i-a fost desfigurată.

Ipoteze despre găsirea rămăşiţelor lui Jamal Khashoggi

Informaţia transmisă de Sky News vine după declaraţiile Preşedintelui Turciei, Recep Erdogan, care a declarat că nu au fost găsite încă rămăşiţele lui Khashoggi şi a cerut oficialilor saudiţi să dezvăluie unde se află trupul.

Într-un interviu pentru ziarul turc Haberler, Dogu Perincek, liderul Partidului Rodina, din Turcia, spune că bucăţi din cadavru ar fi fost găsite în fântâna din grădina reşedinţei consulului general saudit.

Alte surse susţin că rămăşiţele ar fi fost descoperite chiar în reşedinţă.

Degete prezentate ca dovadă Prinţului moştenitor

Ziarul britanic The Mirror spune că, după uciderea lui Khashoggi, asasinii s-ar fi întors în Arabia Saudită şi ar fi prezentat Prinţului Moştenitor Mohammed bin Salman degetele tăiate ale jurnalistului, ca dovadă că e mort.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Arabia Saudită a recunoscut că Jamal Khashoggi a fost ucis în Consulatul său din Istanbul pe 2 octombrie, în urma unei altercaţii cu mai multe persoane.

Turcia acuză însă că jurnalistul a fost victima unui asasinat comis de un comandou de 15 persoane. O înregistrare video cu camera de supraveghere arată că, după uciderea lui Khashoggi, saudiţii au trimis pe străzile din Istanbul o dublură, un agent îmbrăcat în hainele colaboratorului Washington Post.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Bucăţi din cadavrul jurnalistului Washington Post ucis în Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul au fost găsite