Antena Meniu Search
x

Video Bucha, câinele-speranţă dintr-un oraş plin de durere. Căţeii Ucrainei au ajuns să aibă propriile poveşti

În mijlocul bombardamentelor şi cruzimii omeneşti, căţeii Ucrainei ajung să aibă poveşti proprii. Salvează vieţi, ajută pe front sau ţin companie soldaţilor în momente cumplite. Alţii, rămaşi fără stăpâni, îi aşteaptă credincioşi printre ruine. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 13.04.2022, 21:39

Vezi și

În Bucha, pe treptele unei case din cărămidă roşie, Rina îşi aşteaptă stăpâna cu privirea pierdută. Nu s-a mişcat din loc de mai bine de o lună, dar vede în fiecare trecător o urmă de speranţă. Are lângă ea hrană lăsată de voluntarii ucraineni, dar nimic nu o alină. Vecinii care au supravieţuit atacurilor o vizitează zilnic şi o mângâie minute-n şir. 

Povestea Rinei a ajuns peste tot în lume, iar utilizatorii reţelelor sociale aseamănă patrupedul cu Haciko, celebrul câine japonez, care şi-a aşteptat stăpânul timp de 9 ani într-o gară din Tokyo.

Alături de Rina sunt, însă, sute de câini care au simţit brutalitatea războiului. Peste 300 au murit, mai bine de 400 au trecut graniţa în Polonia cu sau fără stăpâni, în timp ce alţii au supravieţuit celor mai grele lupte. 

Bucha, câinele-speranţă

Pe acelaşi subiect

Într-o maşină distrusă de mitraliere, un poliţist l-a găsit pe cel care urma să-i devină cel mai bun prieten printre cioburi. L-a numit Bucha, ca să-şi amintească că, în durerea din oraş, a găsit o urmă de bucurie. Tot în mijlocul masacrului, cei mai norocoşi şi-au regăsit stăpânii.

Peste noapte, câinii Ucrainei au devenit chiar eroii ţării. Exact ca Ammo. Câinele de doar doi ani lucrează cu Serviciul de Urgenţă din Cernihiv şi a dezarmat peste 150 de dispozitive explozive. A devenit, în scurt timp, mascota pirotehniştilor. 

În vremuri cumplite, câinii din Ucraina au ajuns alinarea militarilor. Şi singura bucurie a patrupedelor a rămas mângâierea celor care luptă pentru ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Bucha, câinele-speranţă dintr-un oraş plin de durere. Căţeii Ucrainei au ajuns să aibă propriile poveşti