Antena Meniu Search
x

Tot mai multe țări din Europa își redeschid granițele, pentru a primi turiștii străini

Europa îşi deschide porţile pentru turişti. Zeci de milioane de oameni simt, din nou, gustul libertăţilor de care au fost privaţi pe timpul pandemiei. Şi îndrăznesc chiar să viseze la vacanţă. Spania a anunţat că elimină carantina obligatorie de la 1 iulie. Iar Grecia a deschis tavernele şi a reluat circulaţia feriboturilor spre insule.

de Redactia Observator

la 27.05.2020, 00:11

Vezi și
  • Spania elimină carantina obligatorie de la 1 iulie.
  • Grecia a redeschis tavernele și circulația feriboturilor.

Din Spania, până în Cipru şi Danemarca, Europa se redeschide treptat. 

În Barcelona, cele mai populare plaje au fost, deja, invadate de localnici. Europenii sunt invitaţi să li se alăture din 1 iulie, când ţara va elimina carantina obligatorie de 14 zile. 

Ziua Independenţei europene este 15 iunie. Atunci majoritatea statelor îşi vor deschide graniţele. 

În Grecia, tavernele îşi aşteaptă de ieri oaspeţii. Şi insulele sunt, din nou, accesibile cu feribotul. Pentru moment, doar pentru turiştii eleni. Premierul Mitsotakis în persoană a făcut un tur al teraselor şi cafenelor din portul Pireu. 

Pentru Italia, ziua care va decide soarta turismului este 29 mai. Datele oferite de Ministerul Sănătăţii vor decide în ce măsură se pot redeschide regiunile. După 70 de zile blocaţi în case, italienii savurează primele zile de mişcare la piscină sau la sălile de fitness. 

Daniele Ninci, manager Centru sportiv: Am dezinfectat apa, iar Guvernul a cerut ca înainte de redeschidere să verificăm nivelul bacteriilor din apă. Am trecut testul şi putem să funcţionăm din nou. 

În Germania, cuvântul de ordine este prudenţa. În două săptămâni, autorităţile vor să deschidă graniţele pentru 31 de ţări europene. Una dintre condiţiile luate în calcul este ca rata de infectare să nu depăşească 50 de noi infectări la suta de mii de locuitori. Măsura este vitală pentru turismul german. 

Rene Roloff, primarul din Prerow: Pentru toţi localnicii de aici este esenţial ca turismul să funcţioneze. Nu trebuie să fim pesimişti, vom avea turişti, fie ei mai mulţi sau mai puţini. 

În ceea ce ne priveşte, oamenii au tendinţa să facă rezervările direct la noi. 

Marea Britanie a adoptat politica pumnului de fier privind turismul vara aceasta. Britanicii au fost avertizaţi că vor intra în carantină 14 zile la întoarcere, indiferent de ţara în care au călătorit. 

Şi Franţa şi-a sfătuit cetăţenii să-şi facă vacanţele în ţară în detrimentul celor externe. Francezii au început să relaxeze restricţiile pe 11 mai. Totuşi, nici în prezent, localnicii nu pot călători la distanţe mai mari de 100 de kilometri de casă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Tot mai multe țări din Europa își redeschid granițele, pentru a primi turiștii străini