Antena Meniu Search
x

Bulgaria prelungește starea de urgență, la o săptămână după ce a anunțat că elimină toate restricțiile

Bulgaria prelungește starea de urgenţă până la sfârşitul lunii iunie după o creştere a noilor cazuri de COVID-19 înregistrate, a anunțat premierul Boyko Borissov.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.06.2020, 14:04

Bulgaria prelungește starea de urgență, după ce a anunțat că elimină toate restricțiile
Bulgaria prelungește starea de urgență, după apariția de noi cazuri COVID19 - Abaca Press / AA/ABACA via Hepta
  • Guvernul de la Sofia a anunțat că de la 15 iunie va elimina toate restricțiile impuse în timpul pandemiei.
  • 2.889 de cazuri de coronavirus în Bulgaria și 167 de decese.

În urmă cu o săptămână, Guvernul de la Sofia anunța că de la 15 iunie va elimina toate restricțiile impuse în timpul pandemiei de coronavirus, inclusiv obligația de a purta mască de protecție în spațiile publice închise, scrie Reuters.

Acum, premierul Boiko Borisov a declarat că deocamdată nu există intenţia de a aplica noi restricţii, dar a făcut apel la populaţie să respecte distanţarea fizică.

Bulgaria a înregistrat până în prezent 2.889 de cazuri de coronavirus, dintre care 167 au murit. În ultimele 24 de ore a înregistrat 79 de cazuri noi. Ţara vecină a declarat pe 13 martie starea de urgenţă, ce a fost menţinută două luni. Ulterior, în Bulgaria a fost declarată „situaţie epidemică excepţională”, care se va încheia la 14 iunie.

Între timp, Ungaria şi Croaţia vor ridica restricţiile la călătoriile transfrontaliere începând de vineri, deoarece pandemia a scăzut şi va rămâne sub control în ambele ţări, a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Bulgaria prelungește starea de urgență, la o săptămână după ce a anunțat că elimină toate restricțiile