Antena Meniu Search
x

Cadoul lui Elon Musk pentru a ajuta Ucraina să câştige războiul cu Rusia

SpaceX a livrat mii de kituri de internet pentru sateliţii Starlink, a declarat președintele companiei Gwynne Shotwell pentru CNBC. ''Sunt mândră că am reușit să furnizăm respectivele terminale. Cred că este extrem de util să ne asigurăm că oamenii încă comunică.''

de Redactia Observator

la 24.03.2022, 17:53

Transport de antene de satelit Starlink
Transport de antene de satelit Starlink - Fedorov Mykhailo via Twitter

Compania lui Elon Musk a început să trimită Ucrainei kituri de internet pentru sateliţii Starlink – care vin cu o antenă, un trepied de montare și un router Wi-Fi – la scurt timp după invadarea Rusiei. Ucrainenii pot folosi kiturile Starlink pentru a se conecta direct la rețeaua SpaceX. Compania a lansat aproximativ 2.000 de sateliți până în prezent.

Musk a trimis respectivele terminale Starlink în Ucraina, după ce oficialul ucrainean Mykhailo Fedorov i-a cerut ajutor CEO-ului, în timp ce atacurile Rusiei perturbau serviciul de internet din țară. Gwynne Shotwell, care a vorbit cu CNBC, a adăugat că cea mai mare parte a finanțării pentru kiturile Starlink a venit din surse private, dar a adăugat că ''Franța a ajutat'' și ''Cred că Polonia ajută''. ''Nu cred că SUA ne-au dat bani pentru a oferi terminale Ucrainei'', a spus Shotwell.

Ambasadele Franței și Poloniei din SUA nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii venite din partea CNBC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cadoul lui Elon Musk pentru a ajuta Ucraina să câştige războiul cu Rusia