Antena Meniu Search
x

Video Calamitate în Hawaii. Oameni nevoiți să aleagă între a muri arși în incendii sau înecați în ocean. Victimele povestesc clipe cumplite

55 de morţi şi sute de dispăruţi. Este bilanţul, încă provizoriu, al incendiilor de vegetaţie din Hawaii. Auotirtăţile spun că numărul morţilor ar putea să crească pe măsură ce salvatorii ajung în zonele izolate de flăcări. Preşedintele Joe Biden a decretat stare de dezastru, iar vedete precum Oprah şi boxerul Floyd Mayweather au trimis și ei ajutoare. 

de Redactia Observator

la 11.08.2023, 20:27

Vezi și

Sunt oameni care au sărit în apă pentru a scăpa din foc. Spun că violenţa incendiului de pe insula Maui i-a pus în faţa unei situaţii cutremurătoare: aceea de a alege dacă să rişte să moară arşi sau înecaţi. Povestesc clipe cumplite, cum au fugit prin foc doar cu hainele de pe ei şi când credeau că au scăpat, flăcările purtate de rafalele puternice de vânt aduse de uraganul Dora, îi înconjurau din nou. Mulţi dintre ei s-au ales cu arsuri grave şi sunt în spital. Alţii îşi vor aminti toată viaţa coşmarul prin care au trecut.    

Oraşul istoric Lahaina, cândva capitala regatului Hawaii, iar apoi un obiectiv turistic foarte popular, nu mai este acum decât un câmp de ruine fumegânde. Străzile sunt pline şi ele de maşini carbonizate, multe dintre ele înghiţite de flăcări în mers. Nimeni nu ştie dacă proprietarii au reuşit să se salveze. 

Turistă: Din maşină nu se mai vedea nici structura clădirilor, Totul era distrus, ca şi cum ar fi explodat o bombă. Toate maşinile care aveau rezervoarele pline când a ajuns focul la ele au explodat. 

MAE a emis o avertizare de călătorie în Hawaii, după incendiile de vedetație

Pe acelaşi subiect

Ministerul român de externe a emis o atenţionare de călătorie pentru cetăţenii români care se află în Hawaii sau intenţionează să se deplaseze acolo. Între timp, uraganul Dora s-a mai îndepărtat de arhipelag ceea ce îi ajută pe pompieri să câştige teren în lupta cu flăcările. Focarul din Lahaina este controlat acum în proprţie de 80%.

Josh Green, guvernator Hawaii: Este o zi sfâșietoare. Fără îndoială. Ceea ce am văzut astăzi a fost catastrofal. Şi vă spun că va fi nevoie de un efort comun pentru ca statul nostru să-şi revină. Din ceea ce am văzut, Lahaia este total devastată. 

Preşedintele Joe Biden a declarat stare de dezastru în Hawaii pentru a putea debloca fonduri federale. Starurile de la Hollywood au sărit şi ele în ajutor. Boxerul Floyd Mayweather a anunţat că plăteşte transportul pentru toţi cei nevoiţi să fugă , iar celebra realizatoare de televiziune Oprah a trimis pături, perne şi produse de igienă personală celor cărora focul le-a distrus tot. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Calamitate în Hawaii. Oameni nevoiți să aleagă între a muri arși în incendii sau înecați în ocean. Victimele povestesc clipe cumplite