Antena Meniu Search
x

Video Hawaii, paradisul tropical mistuit de flăcări. Zeci de oameni au pierit şi câteva sute sunt de negăsit: "Este cel mai înfiorător foc pe care l-am văzut"

Zeci de morţi, sute de dispăruţi şi o întreagă insulă devastată de cel mai puternic incendiu de vegetaţie din istoria Hawaiiului. Este bilanţul cumplit al focurilor ce au mistuit paradisul tropical. În timp ce zeci de mii de oameni au fost evacuaţi, încă pe atâţia au rămas fără electricitate şi mijloacele necesare pentru a pleca în siguranţă de pe insula Maui. Cu toate acestea, sute de turişti continuă să ajungă pe aeroport. 

de Redactia Observator

la 10.08.2023, 21:10

Vezi și

Focul a transformat întreaga insulă Maui în ruine. Uraganul Dora nu a făcut decât să înrăutăţească situaţia. Noaptea trecută, flăcările s-au extins cu o viteză terifiantă. 

Generalul-maior Kennneth S. Hara: Motivul pentru care (n.r. focul) se răspândeşte atât de repede este pentru că avem rafale de vânt şi de 137 km/h, conform rapoartelor. 

Flăcările înalte şi de câţiva metri au determinat zeci de mii de localnici şi de turişti să părăsească oraşul istoric Lahaina, unul dintre cele mai vizitate locuri de pe insula Maui. Panicaţi, unii oameni au sărit, pur şi simplu, în apă, în timp ce alţii au fugit cu maşinile. Majoritatea s-au refugiat pe aeroport, de unde speră acum să plece cât mai repede.

Localnic: Faptul că (n.r. focul) se împrăştia atât de repede şi nu ştiai exact ce urma să se întâmple... Faptul că îţi pierzi toate lucrurile şi nu ştii unde urmează să înnoptezi... Este înspăimântător. 

Pe acelaşi subiect

Autorităţile privesc neputincioase cum paradisul tropical este distrus

Autorităţile privesc neputincioase cum paradisul tropical este distrus de incendiu. Focul este prea mare şi prea periculos pentru ca pompierii să încerce să îl stingă din aer, iar de la sol, flăcările sunt imposibil de controlat. 

Speedy Bailey, director ambulanţa aeriană: Este cel mai înfiorător foc pe care l-am văzut. Am mai văzut focuri de vegetaţie, dar niciodată atât de devastator şi cu un asemenea impact. 

Locotenent guvernator Sylvia Luke: Astăzi am semnat o declaraţie de urgenţă care va descuraja turiştii să mai vină în Maui. Chiar şi în această dimineaţă, avioane pline cu turişti aterizau în Maui. Acesta nu este un loc sigur!

Uraganul Dora ar urma să se deplaseze spre Vest

O filmare dintr-un elicopter a ajuns virală, ca simbol al dezastrului din Hawaii. În imagini se poate vedea portul cuprins în întregime de foc. 

Richie Olsten, pilot: Nu eram pregătiţi pentru ceea ce am văzut. Ceea ce am văzut arăta ca o zonă care fusese bombardată şi arsă, ca o zonă de război. A fost incredibil. 

O veste bună pentru locuitori este că uraganul Dora ar urma să se deplaseze spre Vest, ceea ce ar da autorităţilor posibilitatea de a se lupa cu focul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Hawaii, paradisul tropical mistuit de flăcări. Zeci de oameni au pierit şi câteva sute sunt de negăsit: "Este cel mai înfiorător foc pe care l-am văzut"