Antena Meniu Search
x

Călătorie în destinațiile ascunse ale Suediei

Poate că nu găsim mâncăruri delicioase ca la noi peste tot în lume, dar sigur găsim peisaje care ne lasă fără grai. Suedia - ţara care uimeşte prin strategia împotriva coronavirusului - le oferă turiştilor experienţe greu de egalat.

de Redactia Observator

la 07.10.2020, 14:48

Vezi și
  • Aproape toţi copii au visat măcar o dată să aibă o casă în copac.
  • Însă proiectele unor arhitecţi suedezi întrec orice imaginaţie.

Vizitatorii pot admira Aurora Boreală dintr-o casă care arată ca o farfurie zburătoare sau pot face baie în apropiere de Cercul Arctic.

Aproape toţi copii au visat măcar o dată să aibă o casă în copac. Însă proiectele unor arhitecţi suedezi întrec orice imaginaţie. Într-o pădure de conifere, au realizat case care par suspendate în aer. Cea mai populară dintre ele este cabana în formă de OZN. Ea oferă turiştilor o privelişte unică asupra Aurorei Boreale.

În regiunea Laponia a Suediei, aproape de Cercul Arctic, un centru SPA vrea să îi aducă pe turişti mai aproape de natură. Îi atrage cu băi reci ca gheaţa în apele râului, urmate de sesiuni de saună. Oricât de dur ar părea, suedezii susţin că aceasta este modalitatea de întărire a imunităţii.

În hotelul care arată ca un igluu uriaş, temperatura nu urca mai sus de -5 grade Celsius. Pentru a rezista îngheţului, clienţii dorm în saci de dormit termoizolanţi şi se învelesc cu pături din blană de ren. Preţurile nu sunt scăzute aşa ca temperaturile. O singură noapte de cazare costă aproaximativ 1800 de euro.

Iubitorii de fructe de mare pot merge în Lobster Safari. În largul coastelor Suediei îşi pot pescui propriul homar, iar odată ajunşi la mal, un bucătar îl va pregăti exact cum îşi doresc. Pe lista atracţiilor se numără şi drumeţiile prin sălbăticie pe trasee de sute de kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Călătorie în destinațiile ascunse ale Suediei