Antena Meniu Search
x

Video Camera Reprezentanților a autorizat procedura de destituire a lui Joe Biden. De ce îl acuză republicanii

Anchetă deschisă pe numele preşedintelui american Joe Biden. Camera Reprezentanților a autorizat procedura de destituire şi punere sub acuzare împotriva acestuia.

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 22:02

Vezi și

Republicanii din Camera Reprezentanților susțin că, în perioada în care era vicepreședinte, Biden și familia lui ar fi profitat de afacerile fiului său, Hunter Biden, în Ucraina și China. Procedura deschisă, însă, s-ar putea să nu-l îndepărteze din funcție. E nevoie să fie votată și de Senatul Statelor Unite, unde Partidul democrat al președintelui are majoritate.

Ce acuzaţii îi aduc conservatorii preşedintelui Joe Biden

Conservatorii, majoritari în Camera Reprezentanţilor din ianuarie, îl acuză pe liderul democrat că şi-a folosit influenţa când era vicepreşedintele lui Barack Obama (2009-2017) pentru a-i permite fiului său să facă afaceri discutabile în China şi în Ucraina, scrie Agerpres.

"Joe Biden a minţit în mod repetat poporul american", a acuzat din sala de şedinţe şeful comisiei de anchetă a Camerei, James Comer.

Pe acelaşi subiect

Preşedintele, democraţii şi fiul său neagă în mod categoric aceste acuzaţii.

Republicanii "aleg să-şi piardă timpul cu o combinaţie politică nefondată", a acuzat Joe Biden după vot. "În loc să lucreze pentru a face mai bună viaţa americanilor, prioritatea lor este să mă atace cu minciuni", a afirmat el într-un comunicat.

"Tatăl meu nu a fost niciodată implicat financiar în afacerile mele", a declarat miercuri Hunter Biden, devenit o ţintă privilegiată a dreptei, în cursul unei neobişnuite conferinţe de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Camera Reprezentanților a autorizat procedura de destituire a lui Joe Biden. De ce îl acuză republicanii