Antena Meniu Search
x

Joe Biden refuză să răspundă la întrebările despre fiul său, inculpat pentru fraudă fiscală. Dosarul lui Hunter, o nouă piedică în campania sa din 2024

Joe Biden a refuzat vineri să comenteze problemele judiciare ale fiului său, inculpat în ajun de justiţia federală pentru fraudă fiscală într-un dosar care ar putea afecta campania preşedintelui democrat pentru realegerea sa la Casa Albă în anul viitor, transmite Agerpres.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 08.12.2023, 22:31

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii
Joe Biden refuză să răspundă la întrebările despre fiul său, inculpat pentru fraudă fiscală. Dosarul lui Hunter, o nouă piedică în campania sa din 2024 - Profimedia

În timp ce pleca de la Casa Albă într-o deplasare în vestul ţării, preşedintele american i-a salutat pe jurnalişti, dar nu a rostit niciun cuvânt când aceştia l-au întrebat dacă crede că fiul său este nevinovat. Joe Biden se duce în statele Nevada şi California pentru a prezenta mari investiţii în domeniul feroviar şi pentru a participa la recepţii pentru campania sa de realegere.

Dar aceasta ar putea avea de suferit din cauza celei de-a doua inculpări a fiului său, acuzat de această dată că ar fi "implicat într-o stratagemă" care i-a permis să nu plătească impozite în valoare de 1,4 milioane de dolari între anii 2016 şi 2019. Sunt ani în care Hunter Biden, 53 de ani, "a cheltuit milioane de dolari pentru un stil de viaţă extravagant" - pentru a-şi finanţa consumul de droguri şi a-şi oferi compania unor 'escorte' - "în loc să-şi plătească impozitele", indică actul de acuzare.

Punerea sub acuzare a lui Hunter, o piedică în campania electorală a lui Joe Biden

Această nouă inculpare înseamnă că fiul preşedintelui, deja urmărit penal pentru deţinere ilegală de armă, ar putea fi judecat în două rânduri în anul următor, în timpul ce tatăl său va încerca să se facă reales la Casa Albă.

Pe acelaşi subiect

Un dosar jenant pentru preşedintele democrat, care se pregăteşte să se confrunte cu Donald Trump, predecesorul său în funcţie, care domină cursa de nominalizare republicană şi este implicat în numeroase dosare judiciare care îl vizează personal.

Aleşii republicani din Congres desfăşoară şi o anchetă pentru deschiderea unei proceduri de impeachment împotriva lui Joe Biden, pe motiv că acesta ar fi profitat de pe urma afacerilor controversate ale fiului său în străinătate.

După ce s-a recuperat de dependenţa de droguri şi alcool, Hunter Biden se ocupă în prezent de pictură. Tatăl său a negat întotdeauna că ar fi implicat în afacerile fiului său, susţinându-l în public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Stiri externe » Joe Biden refuză să răspundă la întrebările despre fiul său, inculpat pentru fraudă fiscală. Dosarul lui Hunter, o nouă piedică în campania sa din 2024