Antena Meniu Search
x

Video SUA taie banii: Zelenski nu a reușit să-i convingă pe republicani. A primit doar 200 de milioane de dolari, în loc de 60 de miliarde

Zelenski a mers în America cu gândul la ajutoare de 60 de miliarde de dolari, dar a plecat doar cu 200 de milioane. Nu a reuşit să îi convingă pe republicanii lui Trump să aprobe fondurile de care Ucraina are nevoie pentru a ţine piept Rusiei. Va primi ajutor, însă, din România.

de Redactia Observator

la 13.12.2023, 22:19

Vezi și

Volodimir Zelenski a trecut pragul Casei Albe pentru a treia oară aseară, într-un moment crucial pentru Ucraina. Ajutorul de 61 de miliarde de dolari promis de Washington s-a blocat în Congres. Republicanii au refuzat să îl voteze. 

  • Joe Biden, preşedintele SUA: Congresul trebuie să aprobe finanțarea suplimentară pentru Ucraina înainte de a se întrerupe activitatea pentru vacanța de iarnă, înainte de a-i oferi lui Putin cel mai frumos cadou de Crăciun pe care l-ar putea primi.

Americanii, îngrijorați de corupția de la Kiev

Zelenski a vorbit în Congresul Statelor Unite şi a încercat să îi convingă pe republicani să continue ajutoarele, dar nu a reuşit. Politicienii spun că îi îngrijorează corupţia de la Kiev. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a mers chiar mai departe. A propus Ucrainei să renunţe la unele teritorii ca să facă pace cu Rusia.     

Pe acelaşi subiect
  • Mike Johnson, preşedintele Camerei Reprezentanţilor: Ne trebuie claritate cu privire la ceea ce facem în Ucraina, la modul în care vom supraveghea în mod adecvat cheltuierea banilor preţioşi ai contribuabililor americani şi avem nevoie de o schimbare la graniţă. Până acum, nu am primit niciunul dintre aceste lucruri. 
  • Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Sincer să fiu, mi se pare o nebunie. Am o întrebare pentru oamenii care propun asta. Ar fi dispuşi să își dea copiii teroriștilor? Cred că nu.

Statele Unite oferă totuşi Kievului armament de 200 de milioane de dolari

Pe reţelele de socializare, un clip cu Zelenski din 2015 a devenit viral. Liderul ucrainean era pe atunci doar un comediant şi ironiza ritmul greoi în care americanii aprobă sprijinul militar pentru ţara lui. 

Veşti bune pentru Ucraina vin însă din România, unde a început conferinţa "Reconstrucţia Ucrainei şi rolul strategic al României". La ea participă reprezentanţi ai Statelor Unite şi Uniunii Europene.  

  • Marcel Ciolacu, premierul României: Am convenit cu aliaţii americani să ne coordonăm astfel încât proiectele de infrastructură de transport şi energie să susţină efortul de rezistenţă al Ucrainei. 

Mâine este altă importantă zi pentru Ucraina. La Bruxelles începe summitul în care Uniunea Europeană va decide dacă începe negocierile de aderare cu Kievul. Ungaria şi Austria au anunţat deja că se opun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » SUA taie banii: Zelenski nu a reușit să-i convingă pe republicani. A primit doar 200 de milioane de dolari, în loc de 60 de miliarde