Antena Meniu Search
x

Camionul unui șofer român, plin cu acizi și solvenți, făcut scrum după impactul cu o dubă intrată pe contrasens, în Franța

Camionul unui șofer român, plin cu acizi și solvenți, s-a făcut scrum după impactul cu o dubă intrată pe contrasens, în Franța. Românul a privit îngrozit cum duba trece prin parapeții de pe mijlocul autostrăzii și intră în remorca TIR-ului condus de el.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 29.06.2020, 08:58

  • Duba a rupt parapeții de pe mijlocul autostrăzii și a intrat în remorca românului.
  • 20.000 de litri de solvenți era în camionul acestuia.

Vineri după-amiază, în jurul orei 16:00, autostrada A9, la intersecția Sigean, a fost teatrul unui impresionant accident de circulație. O autoutilitară, care se deplasa pe banda stângă în direcția Spania, a ieșit de pe sensul ei de mers, a rupt barierele de pe mijlocul autostrăzii și a intrat pe contrasens. 

Scăpată de sub control la viteză foarte mare duba s-a lovit de remorca unul TIR și a ricoșat în parapetele de pe marginea șoselei. Imediat după impact, ambele vehicule au luat foc și s-au făcut scrum.

Dacă șoferul camionului, un român care lucra pentru o companie germană, a scăpat nevătămat, șoferul autoutilitarei, un francez de 39 de ani, a fost rănit grav, scrie La Depeche. El a suferit arsuri grave la pe antebrațe, picioare și față. A fost transportat cu elicopterul la un spital din Montpellier.

Camionul românului transporta 20.000 litri de solvent și, diluat în în bidoane 2.000 de litri de acid clorhidric. Pompierii au trimis la fața locului o echipă specializată în riscuri chimice. Nu au existat, din fericire, scurgeri majore care să ducă la poluare periferică. 

La fața locului au fost implicați peste 40 de pompieri, iar traficul a fost întrerupt timp de două ore pe direcția Narbonne-Perpignan, cu aproape 11 km de blocaj. În cealaltă direcție, pe sensul de mers pe care a avut loc impactul, traficul a fost complet oprit până sâmbătă de dimineață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În cuplu, preferaţi să puneţi banii la comun sau aveţi cheltuieli separate?

Observator » Stiri externe » Camionul unui șofer român, plin cu acizi și solvenți, făcut scrum după impactul cu o dubă intrată pe contrasens, în Franța