Antena Meniu Search
x

Canada spune că vaccinul AstraZeneca este sigur, dar a adăugat totuşi un avertisment pe etichetă despre formarea cheagurilor de sânge

Departamentul de sănătate al Canadei continuă să sprijine vaccinul anti-COVID-19 al AstraZeneca, chiar dacă și-a actualizat eticheta pentru a furniza informații despre cheagurile de sânge rare, asociate cu un număr scăzut de trombocite în urma unei vaccinări.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 25.03.2021, 09:07

Canada spune că vaccinul AstraZeneca este sigur
Vaccin anti-Covid-19 de la AstraZeneca - Profimedia Images
  • Canada spune că serul de la AstraZeneca este sigur
  • Eticheta a fost actualizată pentru a furniza informații despre cheagurile de sânge

Health Canada a declarat că nu a primit până acum rapoarte despre aceste cheaguri de sânge. Canada, care folosește doze AstraZeneca fabricate la Serum Institute din India, a primit 500.000 de doze și se așteaptă să obțină cu 1,5 milioane mai mult până în luna mai.

 Informații despre cheagurile de sânge rare

Eticheta de avertizare îi informează pe oameni să solicite asistență medicală imediată dacă apar dificultăți de respirație, dureri în piept, umflături ale picioarelor sau dureri abdominale persistente în urma vaccinării cu serul de la AstraZeneca.

''De asemenea, solicitați asistență medicală imediată dacă aveți după câteva zile dureri de cap severe sau persistente sau vedere încețoșată, sau dacă aveți vânătăi ale pielii sau puncte identificate dincolo de locul vaccinării, care apar după câteva zile'', scrie pe etichetă.

Cu toate acestea, departamentul de sănătate a declarat că a evaluat datele disponibile și a stabilit că vaccinul nu a fost asociat cu o creștere a riscului general de tromboză, potrivit reuters.com.

"Health Canada continuă să fie în contact regulat cu autoritățile de reglementare internaționale și cu producătorul vaccinului AstraZeneca pentru a revizui toate dovezile pe măsură ce devin disponibile", a declarat departamentul în declarația sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Canada spune că vaccinul AstraZeneca este sigur, dar a adăugat totuşi un avertisment pe etichetă despre formarea cheagurilor de sânge