Antena Meniu Search
x

Când și unde a apărut Covidul. China începe testarea sângelui stocat la Wuhan

China se pregătește să testeze zeci de mii de probe de sânge din Wuhan, ca posibilă pistă de investigație a originilor coronavirusului, potrivit unui oficial chinez, pe măsură ce cercetătorii din întreaga lume cer transparență cu privire la proces.

de Redactia Observator

la 13.10.2021, 10:24

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Banca de sânge din Wuhan, care are aproape 200.000 de eșantioane de sânge prelevate inclusiv în 2019 de la voluntari, este considerată de experții OMS drept o posibilă pistă privind determinarea originii virusului SARS-CoV-2. Probele au fost păstrate timp de doi ani, potrivit oficialilor chinezi, în cazul în care ar putea exista litigii legate de donare.

Aceste eșantioane “conțin indicii vitale”, a declarat Maureen Miller, profesor asociat de epidemiologie la Universitatea Columbia. Aceasta a adăugat că “nimeni nu va crede concluziile prezentate de China dacă nu vor participa și observatori calificați”, scrie CNN.

Coordonatorul echipei chineze care investighează originea coronavirusului, Liang Wannian, a declarat, în luna iulie, că experții chinezi vor testa eșantioanele de sânge, adugând că “rezultatele vor fi puse la dispoziția atât a echipelor locale, cât și a celor internaționale”. 

Indicii cruciale cu privire la apariția anticorpilor SARS-CoV-2

Pe acelaşi subiect

Dacă probele au fost stocate corect, ele ar putea conține indicii cruciale cu privire la primii anticorpi apăruți în lupta cu virusul SARS-CoV-2. 

Dr. William Schaffner, profesor în cadrul departamentului de Boli Infecțioase din cadrul Universității Vanderbilt, a declarat că aceste probe reprezintă “o oportunitate fascinantă. Vrei să te întorci în timp, exact în acele luni când virusul a început să afecteze populația chineză”. Aceste eșantioane ar putea dezvălui cine a fost prima persoană infectată, de unde provine, ce vârstă și ce ocupație are.

Schaffner a sugerat ca probele să fie aduse la Geneva sau într-un alt laborat neutru, pentru a permite experților OMS să ia parte la testarea lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Când și unde a apărut Covidul. China începe testarea sângelui stocat la Wuhan