Antena Meniu Search
x

Când vor fi eliberaţi soldaţii IDF, luaţi prizonieri în Gaza. Anunţul făcut de numărul 2 al Hamas

Război Israel - Hamas. Prizonierii civili vor fi eliberaţi "fără îndoială", a declarat numărul doi din Hamas, Mousa Abu Marzuk într-un interviu acordat emisiunii Complément d'enquête al postului France2. În ceea ce îi priveşte pe ostaticii soldaţi, aceştia vor fi eliberaţi după război, a mai precizat Marzuk. 

de Redactia Observator

la 27.10.2023, 14:30

Când vor fi eliberaţi soldaţii IDF, luaţi prizonieri de Hamas
Când vor fi eliberaţi soldaţii IDF, luaţi prizonieri de Hamas - Profimedia Images

Până în prezent patru femei, luate ostatice de Hamas, au fost eliberate, însă alţi 224 de przonieri se află în continuare pe mâna teroriştilor. Eliberarea lor este prioritatea Occidentului, a anunţat preşedintele francez, Emmanuel Macron, aflat marţi într-o vizită în Israel. 

”Civilii vor fi eliberaţi fără nicio îndoială, pentru că nu avem interesul să-i ţinem”, a susţinut numărul doi în Hamas. ”În privinţa militarilor, vom negocia după război”, anunţă el.

Aceste declaraţii pot fi puse însă la îndoială, după ce premierul israelian a anunţat că obiectivul Războiului din Fâşia Gaza este ”eradicarea” Hamas într-o operaţiune terestră în enclavă.

Întrebat de jurnalista care-l intervieva dacă francezii, care nu sunt militari, vor fi eliberaţi, liderul Hamas i-a răspuns că ”aceşti oameni luptau împotriva noastră ca israelieni. Imediat ce-i luăm prizonieri devin francezi, americani, englezi sau germani”, notează el, referindu-se la numeroşi străini care petreceau la un festival în apropiere de Fâşia Gaza, în Deşertul Negev, sau se aflau în kibuţul Beeri atunci când au fost luaţi ostatici.

Nu ştiu câţi dintre cei despre care vorbiţi sunt militari sau colonişti care poate că au ucis cetăţeni acasă la noi şi avem nevoie de timp pentru a verifica toate astea”, a conchis Marzuk.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Când vor fi eliberaţi soldaţii IDF, luaţi prizonieri în Gaza. Anunţul făcut de numărul 2 al Hamas