Antena Meniu Search
x

Galerie foto Candidat al Opoziţiei la alegerile prezidenţiale din Congo, mort de coronavirus la scurt timp după închiderea urnelor

Guy Brice Parfait Kolélas, candidat din partea Opoziţiei la alegerile prezidenţiale din Congo, a murit de coronavirus la scurt timp după închiderea urnelor.

de Redactia Observator

la 22.03.2021, 17:32

  • Candidatul la alegerile prezidenţiale din Congo a murit la 62 de ani.
  • Candidatul la alegerile prezidenţiale din Congo a murit în avion spre Franţa.

Kolelas, 62 de ani, reprezenta Uniunea Umanistă a Democraţilor şi era principalul personaj în care o parte din populaţie îşi punea speranţele pentru a scăpa de Denis Sassou Nguesso (77 de ani), preşedintele al statului Congo din 1997 şi până în prezent, dar şi în perioada 1979-1992.

Kolelas s-a infectat cu noul coronavirus înainte de alegerile prezidenţiale din 21 martie, iar starea lui de sănătate s-a înrăutăţit treptat. A fost transferat în Franţa, pentru a primi tratament de specialitate, însă a murit din cauza complicaţiilor apărute.

Candidatul la alegerile prezidenţiale din Congo avea un doctorat obţinut în Franţa

Kolelas s-a născut la Brazzaville, în 1959, era căsătorit şi avea trei copii. A studiat pentru mai mulţi în Franţa, în special în Economie, obţinând inclusiv un doctorat la Universitatea Dijon, în 1993.

Alături de Kolelas şi Nguesso, la alegerile prezidenţiale din Congo a participat şi Mathias Dzon, fost ministru de Finanţe şi un personaj care a mai participat şi la alegerile din 2009. La alegerile respectiv, câştigate de Nguesso cu 78,61% din voturi, Dzon a obţinut doar 2,3% din voturi, încheind competiţia pe locul al patrulea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Candidat al Opoziţiei la alegerile prezidenţiale din Congo, mort de coronavirus la scurt timp după închiderea urnelor