Antena Meniu Search
x

Capela Sixtina, cea mai urmarita sectie de votare din lume

Capela Sixtina este, zilele astea, cea mai urmarita sectie de votare din lume. 115 cardinali vor alege viitorul Suveran Pontif. Conclavul incepe maine, iar credinciosii din toate colturile lumii, inclusiv romani, au inceput sa vina deja la Vatican pentru evenimentul istoric.

Vezi și

Cu mai putin de 24 de ore pana la startul conclavului, totul este pregatit. Capela Sixtina a fost amenajata, iar cardinalii si personalul auxiliar care va avea acces la dezbaterile privind alegerea viitorului Papa au depus juramantul de tacere. De maine, ei nu vor mai lua legatura cu exteriorul pana ce nu vor alege un nou Suveran Pontif.

Acum cateva sute de ani, discutiile pentru alegerea unui nou Papa s-au intins pe durata a aproape trei ani. Atunci, cardinalii au fost amenintati ca vor fi inchisi intr-o camera si vor primi doar apa si mancare pana se vor hotari. In epoca moderna, au trei zile limita. Cei 115 electori vor vota pentru prima data maine seara. De miercuri, votul va continua de doua ori dimineata si de doua ori seara, pana ce o persoana va intruni doua treimi din optiuni. Se vorbeste despre o alegere dificila, asemenea mandatului viitorului Suveran Pontif.

Evenimentul nu a trecut neobservat nici in mediul virtual. Oricine doreste sa fie implicat direct in procesul de selectie a noului suveran pontif poate... ADOPTA un cardinal! Vorbim despre o aplicatie online prin care internautii se roaga ca acel cardinal ales de fiecare dintre ei sa ia decizia corecta in timpul conclavului. Peste jumatate de milion de oameni s-au inscris deja pe acest site. “Chiar daca nimeni nu va putea sa fie prezent si sa vada cu ochii lui, trebuie sa fim prezenti cu inimile in Capela Sixtina”, sustine arhiepiscopul catolic Piero Marini.

Si asta pentru ca aici se va decide soarta catolicilor, incepand de maine! Se fac acum ultimele pregatiri pentru ca marea adunare a cardinalilor in conclave, de maine, sa fie lipsita de orice fel de probleme. Capela Sixtina a fost amenajata in asa fel incat sa ofere intimitatea, dar si confortul de care vor avea nevoie cardinalii in timpul votului.

Nimeni nu poate spune cu exactitate cat de mult va dura reuniunea. Catolici din toate colturile lumii au inceput deja sa vina la Vatican pentru a asista la momentul votului. Cu totii spun ca noul Papa va avea o misiune dificila.

Noul Suveran Pontif va fi anuntat conform traditiei de fumul alb care se ridica din semineul instalat in varful Capelei Sixtine.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Capela Sixtina, cea mai urmarita sectie de votare din lume