Meniu
Search
x

Captură impresionantă în Marea Britanie: peste două tone de cocaină, valorând 190 de milioane de euro, confiscate de pe un iaht de lux - VIDEO

DIICOT-ul britanic a reuşit o captură impresionantă. Agenţia britanică de combatare a criminalităţii a confiscat peste două tone de cocaină de pe un iaht interceptat în largul coastei de sud a Angliei.

De Redactia Observator la 11.09.2021, 17:52

Valoarea totală a drogurilor se ridică la aproape 190 milioane de euro. Şase bărbaţi au fost reţinuţi în urma operaţiunii: un britanic şi cinci persoane din Nicaragua. Cei şase au vârste cuprinse între 24 şi 49 de ani. Potrivit AFP, care citează un comunicat al agenţiei britanice de combatere a criminalităţii (NCA), la operaţiune au participat şi agenţi ai Poliţiei Federale Australiene, precum şi agenţi ai Poliţie de Frontieră din Marea Britanie.

În momentul în care au fost arestaţi, cei şase se aflau la bordul unui iaht de lux care venea din Caraibe şi naviga sub pavilion jamaican. Drogurile era ascunse în saci negri, impermeabili, şi au fost descoperite în urma percheziţiei iachtului. Ambarcaţiunea a fost apoi escortată până în Marea Britanie.

"Nu există nicio îndoială că aceste droguri ar fi fost revândute în comunităţile din Marea Britanie, alimentând criminalitatea şi suferinţa. Confiscarea acestor droguri va împiedica planurile grupului infracţional organizat şi capacitatea sa de a funcţiona", a declarat Matt Horne, director adjunct al NCA.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Captură impresionantă în Marea Britanie: peste două tone de cocaină, valorând 190 de milioane de euro, confiscate de pe un iaht de lux - VIDEO