Antena Meniu Search
x

Captură uriaşă de cocaină, în Spania. Drogurile erau ascunse în cutii de banane şi valorau peste 233 de milioane de euro pe piaţa neagră

Garda Civilă spaniolă a anunţat joi mai multe capturi efectuate împreună cu autorităţile columbiene, totalizând peste 6,5 tone de cocaină care urmau să intre în Spania prin portul Algeciras din Strâmtoarea Gibraltar, ascunse în cutii de banane, informează AFP.

de Redactia Observator

la 29.06.2023, 15:40

Captură uriaşă de droguri, în Spania
Captură uriaşă de droguri, în Spania - Twitter (scop ilustrativ)

Treisprezece persoane au fost "arestate pentru că au încercat să introducă în portul Algeciras peste 6,5 tone de cocaină în containere de banane din America de Sud", a precizat Garda Civilă într-un comunicat.

Droguri în valoare de peste 233 de milioane de euro pe piaţa neagră

Două capturi de 3 şi, respectiv, 1,25 tone au fost făcute în Columbia în decembrie, iar o alta, de 2,29 tone de cocaină provenind Ecuador, în portul Algeciras în luna mai. Şeful organizaţiei infracţionale responsabile de acest trafic este "considerat a fi unul dintre principalii traficanţi de droguri din Spania, având baza la Malaga", a adăugat Garda Civilă, fără a preciza dacă acesta a fost arestat.

Valoarea totală a capturilor este estimată la peste 233 de milioane de euro pe piaţa neagră, relatează Agerpres. Pe lângă droguri, aproape un milion şi jumătate de euro în numerar, dar şi maşini şi ceasuri de lux au fost confiscate în urma percheziţiilor efectuate la mai multe locuinţe şi depozite din provinciile Cadiz şi Malaga (sudul Spaniei), în special la Algeciras.

Din cauza legăturilor strânse ale Spaniei cu America de Sud, de unde provine cocaina, Spania este una dintre principalele porţi de intrare a drogurilor în Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Captură uriaşă de cocaină, în Spania. Drogurile erau ascunse în cutii de banane şi valorau peste 233 de milioane de euro pe piaţa neagră