Antena Meniu Search
x

Autoritățile din mai multe state reintroduc carantina, pentru a combate un nou val de infectări cu noul coronavirus

300 de mii de oameni au intrat din nou în carantină, în Spania. Italia se pregăteşte să impună noi restricţii pe aeroporturi. Grecia a lăsat un singur punct de frontieră deschis cu Bulgaria şi a închis graniţele pentru turiştii sârbi. Noul coronavirus continuă să provoace teamă într-o lume care încearcă revenirea la normalitate, după luni de carantină. Ministerul Afacerilor Externe subliniază că autoritățile elene competente pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri înregistrate. 

de Redactia Observator

la 06.07.2020, 22:28

Vezi și
  • 50 de plaje din Andaluzia au fost închise, din cauza pericolului de transmitere a coronavirusului.
  • Grecia a interzis accesul turiștilor sârbi din cauza numărului în creștere de infectări cu noul coronavirus în Serbia.

Kulata. La frontiera dintre Bulgaria şi Grecia, mii de oameni dau testul răbdării. 

La 8.00 dimineaţa, coada se întindea pe 12 kilometri. 

Ca să omoare timpul, unii au scos din portbagaj arsenalul de concediu. Au jucat volei şi au legat prietenii. 

Problemele au apărut după ce autorităţile elene au închis celelalte puncte de trecere spre Grecia. Întârzieri au apărut şi după ce Atena a decis să interzică accesul turiştilor sârbi în ţară până pe 15 iulie. Mulţi dintre oameni au aflat că sunt întorşi din drum la graniţă, după ce Belgradul a reimpus starea de urgenţă. 

Goran Vesic, viceprimarul din Belgrad: Belgrad este cel mai mare focar şi peste 80% dintre cei infectaţi sunt din Belgrad. Este necesar să deschidem un spital temporar.

Ora re-carantinării sună în mai multe ţări europene. În ultimele două zile, Spania a impus noi restricţii în două regiuni. 300 de mii de persoane au primit vestea că trebuie să intre în izolare în Catalonia şi Galicia. Vigilenţa este maximă şi pe plaje. 50 de plaje din Andaluzia au fost închise din cauza supra-aglomerării. 

Teama de reinfectare obligă şi Italia să ia în calcul noi măsuri de protecţie. 

Ministrul Sănătăţii de la Roma propune ca pasagerii veniţi din afara spaţiului Schengen să fie testaţi pe aeroport şi să stea 24 de ore în izolare, până la venirea rezultatului. Dacă vor fi depistaţi pozitiv cu COVID 19 vor intra în carantină într-un hotel special amenajat sau internaţi în spital pe model grecesc. 

Fabrizio Pregliasco, virusolog: Situaţia epidemiologică nu este una de pericol, dar trebuie să fim atenţi. Noi focare apar constant, ceea ce arată că virusul continuă să circule în Italia. 

Noi focare de coronavirus apar în toată lumea. Pentru prima oară în ultimul secol, statul australian New South Wales a închis graniţa cu Victoria. Peste 120 de infectări s-au raportat în Melbourne, în 24 de ore, iar măsura are scopul de a împiedica extinderea focaruluui. Critică rămâne şi situaţia din Statele Unite, unde zilnic apar 50.000 de noi cazuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Autoritățile din mai multe state reintroduc carantina, pentru a combate un nou val de infectări cu noul coronavirus