Antena Meniu Search
x

Carnavalul de la Rio, între spectacol și politică!

Cele mai premiate şcoli de samba au făcut spectacol, noaptea trecută, pe Sambadrom.

Vezi și

Cele mai premiate şcoli de samba au făcut spectacol, noaptea trecută, pe Sambadrom. Coregrafia, costumele, muzica dar şi atmosfera creată joacă un rol esenţial în desemnarea câştigătorului. Mişcarea mee too, dar şi corupţia din interiorul clasei politice s-au regăsit printre temele alese de participanţii la carnaval.

Cel mai spectaculos show de pe mapamond, aşa cum îl descriu organizatorii, s-a ridicat şi în acest an la înălţimea faimei. Colorat îmbrăcate, dansatoarele au făcut Sambadromul să vibreze pe ritmurile muzicii tradiţionale. 72 de mii de spectatori au asistat, de pe margine, în timp ce şapte dintre cele mai cunoscute şcoli de dans au încins atmosfera. 

Trei dintre şcolile de dans care au defilat, noaptea trecută, au ales ca temă corupţia care macină cea mai mare ţară din America Latină. Rio de Janeiro are probleme financiare grave, iar grupările criminale controlează mare parte din oraş. Doar săptămâna trecută, doi copii au murit în timpul unor răfuieli între bande rivale. În ciuda măsurilor de securitate draconice, există, totuşi, multe cartiere pe care turiştii sunt sfătuiţi să le evite.

Fiecare şcoală are la dispoziţie aproximativ o oră ca să-şi promoveze cum ştie mai bine dansatorii. Împrăştiaţi pe tot bulevardul, membrii juriului notează costumele, mişcările, tema şi muzica aleasă. Sunt nouă juraţi pentru tot atâtea criterii care se iau în calcul. Şcoala câştigătoare va fi anunţată pe 17 februarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Carnavalul de la Rio, între spectacol și politică!