Antena Meniu Search
x

Carnavalul de la Veneția, anulat din cauza coronavirusului. Școlile închise în 3 regiuni din Italia

Explozia cazurilor de coronavirus din Italia duce la măsuri tot mai drastice. Carnavalul de la Veneția a fost anulat de teama epidemiei. Școlile din 3 regiuni ale țării, de asemenea, au fost închise.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 23.02.2020, 15:43

Participantă cu mască sanitară la Carnavalul de la Veneția
Carnavalul de la Veneția a fost anulat de teama coronavirusului - Profimedia Images
  • 2 cazuri de coronavirus confirmate în Veneția.
  • Școlile s-au închis în 3 regiuni din Italia.

Explozia cazurilor de coronavirus din Italia duce la măsuri tot mai drastice. Carnavalul de la Veneția a fost anulat de teama epidemiei. Școlile din 3 regiuni ale țării, de asemenea, au fost închise.

După ce 2 cazuri de coronavirus au apărut în Veneția, oficialii locali au decis oprirea celebrului Carnaval.

”Din această seară, Carnavalul de la Veneția și toate evenimentele sportive sunt oprite până la 1 martie inclusiv”, a transmis Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto.

Coronavirusul închide școli și universități

Măsuri extinse au fost impuse în Lombardia, Veneto și Piemont, regiunile cele mai afectate de izbucnirea coronavirusului în Italia. Școlile și universitățile din aceste zone au fost închise.

În Lombardia, printr-o ordonanță s-a decis ca toate cursurile în școli și universități să fie suspendate, iar muzeele închise. Manifestațiile publice, inclusiv evenimentele sportive, au fost oprite. În Piemont, elevii și studenții nu vor mai merge o săptămână la cursuri, în urma unei decizii similare.

În Tirolul de Sud, de asemenea, grădinițele și universitățile sunt închise până la 2 martie, spune La Repubblica. În Venezia Giulia, toate activitățile de la universități sunt oprite până pe 1 martie. În Emilia Romagna, universitățile sunt închise până pe 29 februarie.

Conform unui bilanț furnizat duminică, în mai puțin de 48 de ore au fost confirmate peste 130 de cazuri de coronavirus în Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Carnavalul de la Veneția, anulat din cauza coronavirusului. Școlile închise în 3 regiuni din Italia