Antena Meniu Search
x

Video Carnavalul de la Rio a dat start distracţiei pentru opt zile şi opt nopţi. Zeci de milioane de oameni se vor bucura de samba, mâncare tradiţională şi evenimente unice

Cel mai vesel şi strălucitor festival din lume a început în Brazilia, la Rio. Zeci de milioane de oameni se vor bucura de opt zile şi opt nopţi de petreceri pline de samba, mâncare tradiţională şi evenimente extravagante. Startul l-a dat Regele Momo, şeful distracţiei din Rio de Janeiro. 

de Redactia Observator

la 10.02.2024, 20:08

Vezi și

Încoronat ca rege al distracţiei, Momo a primit şi o uriaşă cheie cu care va descuia ...petreceri de neuitat, pline de cocktailuri savuroase şi muzică latino. 

Carnavalul de la Rio a dat start distracţiei pentru opt zile şi opt nopţi

Străzile din Rio s-au transformat într-o mare de costume, un caleidoscop de culori şi accesorii care îţi iau ochii. Cine vrea să fie parte din decor are nevoie de un costum tradiţional de samba, care costă între 250 şi 1.000 de dolari. 

La festival sunt aşteptaţi peste 49 de milioane de oameni din toată Brazilia şi cel puţin 200.000 de turişti din toate colţurile lumii, porniţi în aventura vieţii lor. Hotelierii fac cu greu faţă cererilor. 

Pe acelaşi subiect

Ronnie Costa, companie turism: Lanţul hotelier este ocupat la un nivel record de aproape 100%, în unele zone ale oraşului. Credem că o să ajungă la un grad de ocupare de 95,08%. Oraşul este plin de petreceri, aşa cum ne place să fie Rio de Janeiro. 

Ochii turiştilor vor fi, însă, pe Sambadrom, o scenă imensă unde cele 12 şcoli de samba din Brazilia vor dansa pe lângă cele mai extravagante care alegorice. 

Turiştii care nu sunt interesaţi de parada carelor alegorice se delectează cu petrecerile de stradă animate de muzicanţi ambulanţi. Oricine poate să intre rapid în atmosfera carnavalului. 

Leonardo Xavier, student: Nu aveam nimic de făcut, plecasem de la stagiu la prânz, aşa că ne-am gândit că avem nevoie de un costum rapid, pe care să-l facem în metrou. Toată lumea s-a întrebat ce ar trebui să facem. Am zis: hai să ne îmbrăcăm în smurfi! Doar cumperi vopseaua, te pictezi, pantaloni albi şi am terminat! 

Chiar înainte de începerea carnavalului, însă, autorităţile din Rio de Janeiro au decretat stare de urgenţă sanitară, din cauza febrei Denga, supranumită febra oaselor rupte - în timpul bolii, durerile sunt atât de mari, încât pacienţii simt că li se rup oasele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Carnavalul de la Rio a dat start distracţiei pentru opt zile şi opt nopţi. Zeci de milioane de oameni se vor bucura de samba, mâncare tradiţională şi evenimente unice