Antena Meniu Search
x

Video Carnavalul din Koln, un adevărat "rival" pentru celebrul carnaval de la Rio. Nemţii au dat startul petrecerii pe 11 noiembrie, la ora 11 şi 11 minute

S-a dat startul uneia dintre cele mai mari petreceri stradale din lume! Carnavalul din Koln, Germania, se ţine în fiecare an şi se vrea a fi o replică a mai celebrului carnaval de la Rio. Mii de oameni se adună anual să se distreze dansând şi cântând. Iar costumele sunt o explozie de culoare.

de Redactia Observator

la 12.11.2022, 12:27

Vezi și

Cel de-al cincilea sezon al anului este denumirea sub care este cunoscut carnavalul şi a început ieri, în cea de-a 11-a zi a celei de-a 11-a luni a anului, la ora 11 şi 11 minute fix, conform tradiţiei. Întreg oraşul a fost cuprins de culoare şi de voie bună. Carnavalul ia însă o mică pauză de Crăciun şi în postul acestuia şi este reluat în joia de dinaintea postului Paştelui. Mai multe personaje şi-au făcut apariţia la spectacolul colorat, printre care şi prinţul, fermierul şi fecioara. Apar la deschiderea carnavalului, după care dispar până în Noul An.

Deşi COVID-ul le-a răpit şansa de a se mai distra, prin restricţii dure, anul acesta oamenii se pot bucura de o petrecere în adevăratul sens al cuvântului. Anul acesta, oraşul Koln celebrează 200 de ani de carnaval.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Carnavalul din Koln, un adevărat "rival" pentru celebrul carnaval de la Rio. Nemţii au dat startul petrecerii pe 11 noiembrie, la ora 11 şi 11 minute