Antena Meniu Search
x

Carnavalul de la Veneţia a continuat cu o tradiţională paradă nautică pe canalele oraşului

În fruntea cortegiului a stat o ambarcaţiune cu chipul unui personaj cu totul neobişnuit. Iar într-o altă gondolă s-a aflat însuşi preşedintele Donald Trump

Vezi și

În fruntea cortegiului a stat o ambarcaţiune cu chipul unui personaj cu totul neobişnuit. Iar într-o altă gondolă s-a aflat însuşi preşedintele Donald Trump, reprezentat, bineînţeles, printr-o figurină caricaturală.

O barcă transformată într-un uriaş şobolan de canal, numit, la Veneţia, "Pantegana", a deschis, ca în fiecare an, parada nautică de pe Canal Grande. Rozătorul, privit în general cu oroare sau dispreţ, pare să fie îndrăgit de veneţieni care l-au ales, încă de acum 10 ani, ca simbol al defilării nautice de la începutul carnavalului.

Evenimentul este dedicat în primul rând locuitorilor oraşului, spre deosebire de aşa-numitul "Zbor al Îngerului", din piaţa San Marco, celebru în toată lumea. Dar, bineînţeles, nimic nu i-a oprit pe turiştii italieni şi străini, care împânzesc în aceste zile Veneţia, să urmărească şi ei parada. Mulţi vizitatori poartă şi ei măşti sau costume pentru a se încadra în atmosfera de carnaval.

Bărcile devenite care alegorice plutitoare au fost realizate de diferite asociaţii ai căror membri şi-au demonstrat, cu această ocazie, imaginaţia. De la carnaval nu a lipsit nici Donald Trump, reprezentat alături de o rachetă şi de butonul nuclear despre care s-a lăudat că este mai mare decât oricare altul. Vâslaşii bărcii sale îşi prinseseră pe spate ţinte, pentru a fi nimeriţi mai uşor de eventualele rachete inamice.

Cu adevărat impresionantă a fost evoluţia unor perechi cu un deosebit simţ al echilibrului care au dansat tango pe puntea uneia dintre gondole, în timp ce naviga prin canal. 

Carnavalul de la Veneţia se încheie pe 13 februarie, exact înainte de începerea Postului Mare la catolici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Carnavalul de la Veneţia a continuat cu o tradiţională paradă nautică pe canalele oraşului