Antena Meniu Search
x

Cartierul Roșu din Amsterdam, redeschis cu reguli stricte împotriva coronavirusului

Cartierul Roşu din Amsterdam revine la viaţă, după ce a fost închis pentru mai bine de trei luni. Regulile stricte nu au ocolit punctul 0 al plăcerilor, din Europa. Masca nu este obligatorie, dar sărutul este ca şi interzis. Noile măsuri au fost explicate, în faţa jurnaliştilor, de o româncă - lider de sindicat al prostituatelor din oraşul păcatelor.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 03.07.2020, 22:49

Vezi și
  • Circa 7.000 de dame de companie lucrează în Amsterdam.

Felicia Anna, prostituată româncă: După ce clientul iese din cameră, dezinfectăm tot ce ar fi putut atinge. Patul, chiuveta, toaleta, dacă a folosit-o, clanţele. Absolut tot! 

Felicia Anna, o prostituată româncă în vârstă 34 de ani, şi-a reluat activitatea după trei luni de pauză. Cartierul Roşu urma să se redeschidă abia în septembrie, dar pentru că numărul cazurilor de coronavirus a scăzut, clienţii au primit undă verde la plăceri mai devreme. Cu identitatea protejată, românca a vorbit în faţa jurnaliştilor de la France 24. 

Felicia Anna, prostituată româncă: În timpul pandemiei, foarte multe angajate au avut probleme financiare. Aşa că, suntem foarte fericite că ne putem întoarce înapoi la muncă! 

Întâlnirile din Cartierul Roşu se desfăşoară acum sub reguli stricte. Înainte de a stabili o programare, clientul trebuie să spună la telefon dacă a călătorit într-o zonă de risc sau dacă a intrat în contact cu un posibil bolnav. În plus, chiar dacă masca nu e obligatorie, săruturile sunt interzise. 

Debbie Mensink, consultant pentru sănătate: Îi îndemnăm să evite să stea faţă în faţă, să nu simtă respiraţia celuilalt. Intenţia este să nu respire unul pe altul. 

Mona Moira, prostituată: Dacă o să îmi ceară o mască, o să o am la mine. La fel şi spray dezinfectant, gel pentru mâini şi aşa mai departe. Sunt deja obişnuită cu aceste lucruri, aşa că nu e nimic nou pentru mine. 

În Olanda, prostituţia este legală încă din anul 2000. Aproximativ 7.000 de femei lucrează în Amsterdam, iar cele mai multe vin din Europa de Est şi America de Sud. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Stiri externe » Cartierul Roșu din Amsterdam, redeschis cu reguli stricte împotriva coronavirusului